Käsittämätöntä: Veikkauksen toimitusjohtajalla 411 000 euron palkka – Pelejä sijoitetaan köyhille asuinalueille

Kommentti: Veikkauksen jättieduista hyötyvät poliitikot ja johtajat, heikompiosaisten kustannuksella.

Profiilikuva
palkat
Teksti
Mikko Niemelä
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Seura-lehti kertoi 8. helmikuuta merkittävän uutisen. Veikkaus sijoittaa peliautomaatteja eniten alueille, joissa tulotaso ja koulutusaste ovat matalia, mutta työttömyysaste korkea. Vastaavasti varakkaimmilla alueilla peliautomaatteja on vähän.

Täysin valtion omistuksessa oleva Veikkaus hyödyntää siis kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.

Tutkimusten mukaan työttömillä ja työkyvyttömillä esiintyy huomattavasti enemmän peliongelmia kuin työssäkäyvillä ja suurituloisilla ihmisillä.

Suomen Kuvalehti on uutisoinut Veikkauksen aggressiivisesta markkinoinnista, lakirikkomuksista ja piittaamattomuudesta useita kertoja vuosien 2014-2017 aikana.

 

Seura-lehden uutisen jälkeen 9. helmikuuta Veikkaus tiedotti vuoden 2017 tuloksestaan. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa ja voitto reilun miljardin. Voitot jaetaan aina ”hyvään tarkoitukseen”.

Tulosjulkistuksen yhteydessä peliyhtiö julkaisi myös raportin Veikkauksen johdon palkoista ja palkkioista vuonna 2017.

Toimitusjohtaja Olli Sarekosken (kok) palkka oli vuonna 2017 noin 411 000 euroa. Se tekee kuukaudessa reilut 34 000 euroa. Joku voisi sanoa, että aikamoinen palkka monopoliyhtiön johtamisesta.

Myös Veikkauksen hallituksessa istuvat poliitikot saivat osansa vähempiosaisten rahoista. Kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk) kuittasi Veikkaukselta yhteensä 27 200 euroa, samoin veteraanipoliitikko Raimo Vistbacka (sin).

Kansanedustaja Jutta Urpilaiselle (sd) maksettiin 26 000 euroa ja Hjallis Harkimollekin (kok) 18 910 euroa. Harkimo erosi hallituksesta kesken vuoden, mikä selittää pienempää palkkiopottia.

Myös poliitikoista koostuvalle hallintoneuvostolle maksettiin kokouskahvien juomisesta yhteensä yli 50 000 euroa Veikkauksen varoista.

Näin meillä Suomessa vuonna 2018. Suomalainen poliitikko voittaa aina!