Suomen Kuvalehti silppuaa eduskunnan vierailijatietoja!

Tallenne silppuamisesta on nyt katsottavissa.

Suomen Kuvalehti kutsuu sinut mukaan tuhoamaan eduskunnan vierailijatietoja.

SK järjestää torstaina 12. lokakuuta kello 12 alkaen Otavamedian Viestintätalossa (Maistraatinportti 1, Länsi-Pasila, Helsinki) tilaisuuden, jossa myös kansalaisilla on mahdollisuus käyttää paperisilppuria ja hävittää eduskunnan kävijätietoja.

Suomen Kuvalehti julkaisi keskiviikkona 11. lokakuuta laajan juttupaketin eduskunnan vierailijatiedoista.

Tapahtuma lähetetään suorana videolähetyksenä Suomen Kuvalehden Facebook-sivuilla kello 12.05 alkaen. Tallenne on katsottavissa Facebookissa tai tämän jutun lopussa.

Lähetyksessä toimittaja Salla Vuorikosken vieraina ovat kansanedustajat Mikko Kärnä (kesk) ja Ville Niinistö (vihr). Puheenaiheita ovat vierailijatietojen julkisuus, avoimuus ja lobbaaminen.

”Eduskunnan päätös tuhota vierailijatiedot on absurdi.”

Mukana silppuroimassa on myös päätoimittaja Ville Pernaa.

Miksi Suomen Kuvalehti julkaisi vieraslistat?

”Nämä ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä tietoja, ja korkein hallinto-oikeuskin on todennut niiden olevan julkisia – päätös, jota eduskunta ei ole halunnut ottaa todesta.”

Miksi SK silppuaa nyt itse listoja?

”Haluamme performanssiluontoisesti kiinnittää huomiota kummalliseen ja absurdiin asiaan.”

Pernaa korostaa, että kansanedustajat ja heidän vieraanaan käyvät ihmiset tekevät eduskunnassa vain työtään. Tavallinen kansanedustaja tuskin vastustaisi tietojen julkistamista.

”Juttua varten haastattelemamme kansanedustajat auttoivat mielellään ja kävivät auliisti läpi kalenteriaan. Eduskunnan johto ja virkamiehet sen sijaan ovat paavillisempia kuin paavi.”

Lue myös: