Finnair myi Norran ostohintaan eli eurolla

StaffPointin Mika Kiljunen käyttää nyt enemmistöomistajan valtaa kotimaan lentoliikenteen avainyhtiössä.

Finnair
Teksti
Jyri Raivio

Finnair ja henkilöstövuokrausyritys StaffPoint ovat saaneet päätökseen jo tammikuussa 2015 julkistetut neuvottelut lentoyhtiö Norran omistuksesta.

Finnair myy 45 prosenttia Nordic Regional Airlines -yhtiöstä StaffPointille ja 15 prosenttia sen toimitusjohtajan Mika Kiljusen perheen sijoitusyhtiölle Kilcolle.

Yksi omistajista vaihtui neuvotteluprosessin yhteydessä. Sohlbergin suvun sijoitusyhtiö GWS vetäytyi, ehkä siksi, että se on suurin omistaja StaffPointissa lähes kolmanneksen osuudella ja pääsee nauttimaan lentoyhtiön omistuksen ihanuudesta tai kurjuudesta tätä kautta. Tilalle tuli Kiljusen oma yritys.

Kauppahinta on tasan yksi euro. Finnair ei tee kaupassa tappiota jos kohta ei voittoakaan, sillä se maksoi niin ikään euron ostaessaan Norran enemmistöomistuksen brittiyhtiö FlyBeltä viime keväänä.

Nordic Regional lentää alueellista liikennettä 26:lla Finnairin omistamalla tai vuokraamalla koneella sekä kotimaassa että Euroopassa. Sen palveluksessa on noin 600 työntekijää, joista 200 on lentäjiä ja 230 lentoemäntiä ja stuertteja.