Pakastepizzaa, taloussotkuja ja kouluselkkaus – lue vuoden 10 kiinnostavinta juttua

Suomenkuvalehti.fi:n suosituimmat jutut vuonna 2013.

jutut
Teksti
Suomen Kuvalehti

Vuoden luetuin juttu Suomenkuvalehti.fi-palvelussa oli 6. syyskuuta julkaistu Johan Galtungin haastattelu, jossa arvostettu norjalainen tutkija sanoi uskovansa, että Yhdysvallat on Syyrian kemiallisen aseiskun takana.

Muut lukijoita eniten kiinnostaneet jutut sisälsivät muun muassa taloussotkuja, tiedettä ja puhuttelevia näkökulmia.

Top 10:

 

1. Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat”

Rauhan- ja konfliktintutkimuksen isä, norjalainen Johan Galtung oli syyskuun alussa sitä mieltä, että kemiallinen isku oli Yhdysvaltojen peiteoperaatio.

2. Tästä on pakastepizza tehty – ja näin kaukaa ainesosat tulevat tehtaalle

Infografiikka kertoo, miten kansainvälinen on lähikaupan kinkkupizza: Pudasjärvellä tehtyyn einekseen on tuotu aineksia muun muassa Vietnamista, Malesiasta ja Costa Ricasta.

3. Tapaus Hautala: Remonttimiehellä ja siivoojalla yhteistä yritystoimintaa jo vuodesta 2009

Kehitysyhteistyöministeri Heidin Hautalan (vihr) teettämistä pimeistä töistä kohuttiin maaliskuussa. Oviremontin tehnyt mies oli kertonut julkisuudessa olleensa tavallinen palkansaaja. Suomen Kuvalehti selvitti, että miehellä oli kuitenkin ollut yhteistä yritystoimintaa Hautalalle työskennelleen siivoojan kanssa. 

4. Teini ei ole aikuinen eikä opettajan työkaveri

Tiina Raevaara kommentoi huhtikuussa Tarinoita tieteestä -blogissa koulumaailman episodia, jossa erityisopettaja poisti oppilaan koulun ruokalasta Helsingin Alppilan yläasteella.

5. SK selvitti: Näin huippu-urheilun muutosryhmä törsäsi, kopioi ja petti lupauksensa

Huippu-urheilun muutosryhmän rahankäyttö oli vielä holtittomampaa kuin oli tiedetty – ja tulokset olemattoman laihoja.

6. Näin tunnistat psykoosin – aivot ovat ensimmäinen uhri

Psykoosin tutkimisessa on edetty niin pitkälle, että sairauden varhaistunnistamisella voidaan viivästyttää tai jopa estää taudin puhkeaminen.

7. Mika Saloa epäillään törkeästä veropetoksesta – pidätys lentokentällä

Suomen Kuvalehti kertoi 4.10. ensimmäisenä, että entisen formulakuljettajan Mika Salon epäiltiin syyllistyneen törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen.

8. Kansainvälinen Punainen Risti varoittaa: väkivaltaisia kansannousuja nähdään pian Euroopassa

Euroopan talousahdinko on niin syvä, että Kansainvälinen Punainen Risti on laatinut Eurooppaan strategian, jolla varaudutaan väkivaltaisiin nälkäkriiseihin.

9. HPV-rokote sai kriitikot niskaansa

Tyttöjen papilloomavirusrokote herätti huolta lokakuussa. Tiina Raevaara avasi blogissaa rokotekriitikoiden kyseenalaista toimintaa ja heidän taustojaan. ”Aina kun rokotteista puhutaan julkisuudessa – oli syy mikä hyvänsä – joku kolmikosta ilmaantuu levittämään huolestumiseen naamioitua rokotevastaista propagandaa”, Raevaara kirjoitti.

10. Minne katosivat hyveet?

Katri Merikallio ihmetteli kolumnissaa, miksi nykyään ihaillaan ilkeilyä ja kampittamista. ”Vielä 1960-luvun yhtenäiskulttuurissa lapsille toistettiin niin kotona kuin koulussakin tiettyjä yksinkertaisia hyveitä: pienempiä pitää puolustaa, kaikki otetaan mukaan leikkiin, karkit jaetaan tasan, ketään ei saa kiusata.