Mika Saloa epäillään törkeästä veropetoksesta – pidätys lentokentällä

Mika Salo
Teksti
Pekka Anttila

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan entisen formulakuljettajan Mika Salon epäillään syyllistyneen törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen. Keskusrikospoliisi pidätti Salon suoraan Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun Salo oli palaamassa Singaporen F1-kisasta 24. syyskuuta.

Salo oli pidätettynä kaksi vuorokautta. Samanaikaisesti kuulusteltiin toista henkilöä. Juttuun liittyy useita henkilöitä.

Tapausta tutkii krp:n talousrikosyksikkö. Jutun esitutkinta alkoi useita kuukausia sitten. Aktiivisemman vaiheen se sai kaksi viikkoa sitten.

Esitutkintaa johtaa krp:n rikoskomisario Kaj Björkqvist. Hän ei halua tutkinnallisista syistä kertoa tapahtumiin liittyvien henkilöiden nimiä.

”Voin vahvistaa, että keskusrikospoliisi on jatkanut sellaisen jutun tutkintaa, jossa poliisilla on syytä epäillä yritystoimintaan ja yritykseen liittyvää törkeää veropetosta ja törkeää kirjanpitorikosta. Pidätys tehtiin sotkemisvaarasta johtuen. Henkilö vapautettiin kahden vuorokauden pidätyksen jälkeen, koska sotkemisvaara oli kuulusteluissa eliminoitu. Kuulusteluja jatketaan”, Björkqvist kertoo SK:lle.

Yleisellä tasolla sotkemisvaaralla voidaan tarkoittaa todistusaineiston hävittämistä, muuttamista tai kätkemistä.

SK tavoitti Mika Salon, jolla ei ollut jutusta kerrottavaa.

”En tiedä asiasta mitään. Kiitos soitosta, moi moi”, Salo sanoi.

Mika Salo on osakkaana kahdessa suomalaisessa yhtiössä. Toisen yrityksen toimialaksi on Asiakastiedon mukaan merkitty elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotanto. Sen toiminta on käynnistynyt vuonna 2012. Kummallakaan yhtiöllä tai Mika Salolla ei ole maksuhäiriöitä.

Ilta-Sanomat kertoi syyskuun lopulla, että Salo jättää MTV3:n kommentaattorin työt kauden loppuessa. Viimeinen GP-kisa ajetaan Brasiliassa 24. marraskuuta.

Suomen Kuvalehden aikaisemmat Mika Saloa koskevat jutut täällä.