Syyttäjänvirasto: Alma Median johdon epäillään syrjineen Aamulehden päätoimittajavalinnassa myös Johanna Vesikalliota

Työsyrjinnästä epäiltyinä ovat Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen.

Alma Media
Teksti
Liisa Kauppinen

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Poliisi epäilee Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosen syyllistyneen työsyrjintään, kun Aamulehdelle etsittiin päätoimittajaa vuoden 2017 lopulla.

Syrjinnän kohteiksi olisivat joutuneet paitsi nykyinen valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, myös Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio. Asia käy ilmi Sisä-Suomen syyttäjänviraston tiedoista.

Vesikallio on työskennellyt aikaisemmin muun muassa juontajana Ylen A-studiossa ja STT:n yhteiskuntatoimituksen esimiehenä. Syksyllä 2017 hän oli saanut yhteydenoton headhunterilta Aamulehden päätoimittajan paikasta.

Poliisi käynnisti päätoimittajan valintaprosessista esitutkinnan Suomen Kuvalehden heinäkuussa 2018 ilmestyneen artikkelin jälkeen, jolloin Anttikosken nimi tuli julkisuuteen.

Anttikoski kertoi, että hänen valintansa esteeksi nousi tapaaminen Telanteen kanssa. Hänen mukaansa myös Juvonen oli läsnä tilanteessa, muttei osallistunut keskusteluun.

Tapaamisessa esille olivat nousseet myös tulevan päätoimittajan asumisjärjestelyt, Anttikoski kertoi SK:n haastattelussa. Hän oli sanonut miehensä ja lapsensa jäävän asumaan Helsinkiin.

”Telanne vastasi, että ei kuule kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiä. Tuli sakot äitiydestä”, Anttikoski kertoi haastattelussa.

Poliisitutkintaa johtanut Jari Kinnunen on aiemmin luonnehtinut tapausta ”sana sanaa vastaan” -tilanteeksi.

”Ei ole riitaa siitä, etteikö valintaprosessia ja haastattelua olisi ollut. Mitä siellä sitten on tapahtunut, siitä on erimielisyyttä.”

15. helmikuuta 2019 poliisi tiedotti päättäneensä esitutkinnan. Juttu on tällä hetkellä syyteharkinnassa Sisä-Suomen syyttäjänvirastossa.

Suomen Kuvalehti kuuluu Otava-konserniin, joka on 29,04 prosentin osuudellaan Alma Median suurin yksittäinen osakkeenomistaja.