Äitiys esti valinnan

Valtioneuvoston nykyisen viestintäjohtajan Päivi Anttikosken valinta Aamulehden päätoimittajaksi tyssäsi, kun kävi ilmi, ettei hänen perheensä olisi muuttanut Tampereelle.

Aamulehti
Teksti
Heikki Vento

Valtioneuvoston nykyisestä viestintäjohtajasta Päivi Anttikoskesta piti vuoden 2017 lopussa tulla tamperelaisen Aamulehden vastaava päätoimittaja eikä hallituksen virkamies. Valinta ei toteutunut, koska Anttikosken mies ja perheen kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle.

Anttikoski luopui Helsingin Sanomien päätoimittajan pestistä viime vuoden maaliskuun alussa. Hän oli päättänyt jättää journalismin ja lähteä uudelle uralle. Anttikoski haki valtioneuvoston viestintäjohtajaksi.

Suunnitelmaan tuli käänne, kun Aamulehden headhunter otti Anttikoskeen yhteyttä lokakuun lopussa. Hän vastasi jättäneensä journalismin. Anttikoski ei kuitenkaan yksiselitteisesti torjunut ehdotusta, koska viestintäjohtajan valinta oli ratkaisematta.

”Vielä samana iltana soitti Aamulehden liiketoimintajohtaja Kari Juutilainen ja pyysi juttelemaan. Ja sitten sovittiin, että käväisen Tampereella. Haku oli jo silloin päättynyt.”