Aamulehden päätoimittajavalinta etenee syyteharkintaan – tutkinnan taustalla Suomen Kuvalehden juttu

Paikkaa hakenut Päivi Anttikoski kertoi heinäkuussa syrjinnästä työnhaussa: Alma Median toimitusjohtaja oli sanonut, ettei kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiään.

Alma Media
Teksti
Liisa Kauppinen

Poliisin esitutkinta Aamulehden päätoimittajavalinnasta on valmistunut, ja asia etenee syyteharkintaan.

Poliisi epäilee kahden naisen joutuneen työsyrjinnän kohteeksi, kun Alma Media -konserniin kuuluvalle maakuntalehdelle haettiin uutta päätoimittajaa vuoden 2017 lopulla.

Sisä-Suomen poliisi aloitti esitutkinnan päätoimittajavalinnasta heinäkuussa 2018 sen jälkeen, kun valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski oli kertonut hakuprosessista Suomen Kuvalehden haastattelussa. Anttikoski on toinen asianomistajista.

Anttikosken mukaan hänen valintansa tyssäsi tapaamiseen Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen kanssa. Puheeksi olivat tulleet Anttikosken asumisjärjestelyt, jolloin tämä oli kertonut miehensä ja lapsensa jäävän asumaan Helsinkiin. Anttikoski kertoi haastattelussa Telanteen sanoneen, ettei kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiään.

Perhesyyt olivat Anttikosken mukaan olleet perusteena myös silloin, kun hän myöhemmin oli saanut puhelinsoiton valintansa peruuntumisesta.