Miten tehtiin pontikan ”paskatesti”, entä millä juomaa maustettiin? – Testaa tietosi kotipoltetusta viinasta!

Suomalaiset oppivat pontikanteon 1500-luvulla, loppunut se ei ole vieläkään. Tässä kymmenen kysymystä vanhasta perinnejuomasta, paloviinasta.

pontikka
Teksti
Petri Pöntinen
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Kotipoltto kiellettiin Suomessa vuonna 1866, mutta sotien jälkeen pontikkaa valmistettiin miljoona litraa vuodessa. Lue juttu kotipolton historiasta – ja nykyajasta täältä: ”Hienoin aine juodaan itse” – Pontikkaa keitetään yhä, mutta miksi?

Pontikkapannun toimintaperiaatteesta kertovan grafiikan löydät täältä: Näin toimii vanha pontikkapannu – moderni versio tiputtaa puhtaampaa viinaa

Pontikkavisa alkaa kuvan alta, oikeat vastaukset näet vastattuasi kaikkiin kysymyksiin.

© Hannu Kyyriäinen

[WATU 11]