Päivän kuvat: Ranskan mielenosoitukset - näin kansa ja poliisi ottavat yhteen

eläkeikä
Teksti
Netta Vuorinen
Ranska
Mellakkapoliisi ja nuoriso ottivat yhteen Lyonissa keskiviikkona 20. lokakuuta. Kuva Laurent Cipriani / AP / Lehtikuva.

Mielenosoitukset eläkeiän nostamista vastaan jatkuivat Ranskassa keskiviikkona. Paikoin tilanne kärjistyi mellakaksi saakka. Lakkoilu näkyy lamautuneessa maassa muun muassa polttoainepulana.

Nyt myös nuoriso on liittynyt mukaan protesteihin. Erityisesti Nanterren lähiössä Pariisissa on ollut levotonta. Kaupungintaloon ja kauppojen ikkunoihin on heitelty pulloja sekä kiviä. Poliisi on taltuttanut nuoria kyynelkaasun avulla.

Kaikkialla väkivaltaisuutta ei ole saatu loppumaan: joissakin Pariisin lähiöissä riehuminen jatkuu yhä ilmassa leijuvasta kyynelkaasupilvestä huolimatta.

Ranska
Mellakkapoliisi yrittää pitää tilanteen rauhallisena Lyonissa keskiviikkona 20. lokakuuta. Kuva Michel Springler / AP / Lehtikuva.


Mellakkapoliisit ovat kohdanneet lakkoilevia työntekijöitä, jotka olivat saartaneet polttoainevarastoja. Tällä hetkellä noin kolmannes Ranskan bensa-asemista on tyhjillään.

Myös lentokentät ovat kärsineet rauhattomuuksista. Mielenosoittajat tukkivat tien Orlyn lentoaseman kumpaankin terminaaliin. Charles de Gaullen lentokentällä ihmiset taas lauloivat Ranskan kansallislaulua, ennen kuin tunkivat väkisin mellakkapoliisien barrikadin läpi.

Kuluneen viikon aikana yli 1400 ihmistä on pidätetty mielenosoituksissa esiintyneen väkivaltaisuuden vuoksi – yli kolmannes heistä tiistaina. Ainakin 60 poliisia on loukkaantunut mellakoissa. Loukkaantuneiden mielenosoittajien määrää ei tiedetä.

Lähde The Canadian Press