Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Metsästäjät eivät osaa kantaa vastuuta susikannasta

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 16.2.2017 12:14
Viime viikolla Salon ja Raaseporin alueella eläneestä susilaumasta ammuttiin kantavana ollut alfanarttu. Metsästäjillä oli poikkeuslupa ampua laumasta yksi susi, mutta nimenomaan alfayksilöiden ampumista tuli välttää. Suomessa käynnistettiin pari vuotta sitten suden kannanhoidollinen metsästys. Päät...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Ehdotankin taas suden metsästystä helikopterista viranomaistoimena. Mukaan metsästäjä ja petoasiantuntija josko pystyisi erottamaan alfan. Kirjoittajallekin tiedoksi etteivät alfat eroa ulkonäöltään muista susista. Susi on äärimmäisen vaikea metsästettävä. Laillisin keinoin.

”Susi on Suomessa uhanalainen”

Kun katsot karttaa, voit huomata että Suomesta Arkangeliin asti ulottuu vyöhyke, joka on täynnä susia. Ei ole mikään itseisarvo että juuri Suomen alueella olisi susia. On tosi pöljää väittää että susi olisi Suomessa uhanalainen, niitä tulee jatkuvasti lisää sieltä mistä ne muutkin tuli, idästä.

Harri, ei tarvitse ihmisten tappamista, sudet tappavat joka vuosi mm lampaita ja koiria. Ne saattavat raadella yhdessä yössä laitumellisen karjaa. Se riittää siihen että susikantaa pitää pitää kurissa. Suomen susikanta ei muuta suden elinmahdollisuuksia suuntaan tai toiseen. Venäjällä ja Kanadassa niitä riittää yllin kyllin. Kaikki sudet pitäisi poistaa asutuilta alueilta eli mm Lounais-Suomesta. Susi ei ole uhanalainen eläin vaikka Suomessa ei olisi yhtään sutta.

Näitä luetaan juuri nyt