Vaalirahakohu, mediasota ja STT

Profiilikuva
media-ala
Teksti
Juho Salminen

STT otti kovat aseet käyttöön.

Viikonloppuna alkanutta uutisointia (valtion)yhtiöiden roolista vaalirahoituksessa voi seurata myös media-alan näkökulmasta. Pelin avasi nyt STT. Tähän asti vaalirahakohuun liittyvistä paljastuksista ovat vastanneet pääasiassa Helsingin Sanomat, Yle ja MTV3.

STT:n asema herättää suurissa mediataloissa eli sen omistajissa huolta. Närää on syntynyt Ylen voimakkaasta verkkopanostuksesta ja ilmaisesta uutisjakelusta. Onpa STT kannellut EU:n komissiollekin.

Nyt STT iskee takaisin parhaalla aseella, joka sillä on: rehellisellä uutistyöllä. Ja vieläpä nerokkaan yksinkertaisella idealla. Kysytään isoilta firmoilta ja järjestöiltä, onko rahaa mennyt politiikkaan, ja julkaistaan tulokset tipoittain. Näin STT on taannut nimensä näkyvyyden ja uutispäivien hallinnan, koska vain sillä on hallussa kyselynsä tulokset. Lauantaina se kertoi Sammon ja OP-Pohjolan maksamista tuista, sunnuntaina oli Patria-uutisen vuoro.

Vieläkö Albertinkadulla on ässiä hihassa? Toivottavasti, sillä tällaista uutiskilpaa on kiinnostavampi seurata kuin tällaista.