Keskusta, ympäristövihamielisyys ja Keminmaan Vampyyri

Profiilikuva
Paavo Väyrynen
Teksti
Leena Sharma
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskusta tekee yhä kaikkensa, jotta sen maine ympäristövihamielisenä puolueena säilyisi.

Aina kun maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila tai ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen avaa suunsa, ympäristöajattelussa vajotaan hornan syövereihin. Diabolisuutta korostaa vielä se, että Väyrynen on alkanut vanhemmiten muistuttaa elävästi MTV:n Putous-sketsiohjelman Vaalimaan Vampyyri-hahmoa.

45 minuuttia -ohjelmassa kerrottiin viime viikolla Kymenlaaksossa paljastuneesta eläinrääkkäyksestä: valmennus- ja hoitopalveluita tarjoava hevostalli oli päästänyt hevoset järkyttävään kuntoon. Mitä tähän kommentoi ministeri Anttila?

Noh, hänen mukaansa (Suomenmaa 22.1.) heräsi kysymys, olivatko ihmiset kyseisessä tapauksessa mahdollisesti kukaties olleet huolimattomia ja vastuuttomia.

Viime joulukuussa Oikeutta eläimille -yhdistys julkisti videon yli 30 suomalaiselta sikatilalta.

A-Studio oli kutsunut Anttilan kommentoimaan kuvamateriaalia. ”Tuolla pitäisi olla paikan päällä näkemässä, että ei ole mitään lavastettua ”, ministeri mutisi.

En tiedä millä konstilla hoitamattomia haavoja, paiseita ja murtumia, henkitoreissaan viruvia eläimiä ja kuolleita ruhoja voidaan ilman Hollywood-tasoista rekvisiittaa lavastaa. Tuskin sentään ketsupilla ja rauhoittavilla.

Kaikki todisteet väärinkäytöksistä ovat Anttilan mielestä aina ”yksittäistapauksia”. Törkeät laiminlyönnit hän selittää ”työuupumuksella”. Maatalousyrittäjiä ei saa syyllistää, koska he ovat ylityöllistettyjä ja väsyneitä.

Työuupumus oikeuttaa kiduttamisen?

Helsingin Sanomien taannoinen (23.1.) hassunhauska keskustan arvobarometri luokitteli Väyrysen pesunkestäväksi konservatiiviksi.

Jos mukana olisi ollut ympäristöulottuvuus, olisi hänet pitänyt pudottaa ulos koko janalta. Musta ei muutu valkoiseksi sillä, että muistaa jaaritella kivikautisten näkemysten sekaan jotain kestävästä kehityksestä.

Jos Väyrysellä olisi valta, etelän median (kuinkas muuten) ruokkima cityvihreä ympäristöpolitiikka saisi kyytiä.

Cityliberaalit häädettäisiin ympäristöhallinnosta. Ympäristöministeriö lakkautettaisiin. Lapin suojelualueita ei laajennettaisi ja varmaan ne tähänastisetkin otettaisiin hyötykäyttöön. Keminmaan Vampyyri on nimittäin matkaillut ulkomailla ja havainnut (HS 10.1.), että siellä kansallispuistoihin rakennetaan teitä!