Känni ja kansallissosialismi - Suomen vastarintaliikkeen hakkeroinnista

Profiilikuva
hakkerointi
Teksti
Juho Salminen

Epäillään, että suomalaisten kansallissosialistien hakemukset on hakkeroitu ja vuodettu nettiin. Vuodon aitoutta tukee se, että kolme listalla olevaa on myöntänyt hakeneensa Suomen vastarintaliikkeen jäsenyyttä.

Mutta vastauksissa on selittelyn makua.

Tuomas Okkonen (perussuomalaisten Limingan entinen kunnanvaltuutettu)

Vuosia sitten hain liikkeeseen, kun olin humalassa, enkä ymmärtänyt vastarintaliikkeen kaikkia aatteita. Heti seuraavana päivänä peruin hakemukseni. (Facebookissa Uuden Suomen mukaan.)

MTV3:n haastattelussa Okkonen kertoikin jo toisin:

Eilen hän kertoi lähettäneensä jäsenhakemuksen Kansalliselle vastarintaliikkeelle humalassa vuosia sitten. Tarkemmassa tarkastelussa hakemus on paljastunut paljon tätä tuoreemmaksi.

– Kävin sähköpostejani läpi ja huomasin, että viime kesänä olen sen tehnyt. Mutta peruin hakemukseni samoin tein, Okkonen sanoo.

Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen Utain-lehti kertoo, että Hämeenkyrön perusturvalautakunnan varajäsen Nino Nevalainen (vas) on myös hakenut vastarintaliikkeen jäsenyyttä.

”Joskus varmaan kännissä olen hakenut, mutta peruutin heti hakemuksen”, Nevalainen kertoo Utaimelle.

Ainakin selitykset ovat hyvin suomalaiskansallisia.

Uutiskynnyksen on ylittänyt myös kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) avustaja Ulla Pyysalo, joka oli myös hakeneiden joukossa.

”Se vaikutti isänmaalliselta ryhmältä. Myöhemmin olen kuullut, mihin ryhmä pyrki, ja kyllä se kuulosti aika radikaalilta. En tällaiseen toimintaan lähtisi mukaan”, Pyysalo sanoi Iltalehdelle.

Mikä arvo tällä tiedolla sitten on?

Kahlasin vuodetun jäsenhakemuspaketin läpi. Mikään ei takaa, että läheskään kaikki tiedot ovat aitoja tai että henkilötiedot olisivat ihmisten itsensä ilmoittamia. En usko, että Lyly Rajala olisi hakenut jäseneksi ja kirjoittanut lisätietoihin ”pieni penis”. Joukossa on mukana muutakin aineistoa, joka on luettavissa huonoksi huumoriksi tai asiattomaksi kritiikiksi.

Mielenkiintoisinta antia ovat juuri nämä hakemusten vapaat viestit. Niistä näkee, että ”nykymeno” (lue: ulkomaalaiset) huolestuttaa ja muutamat ovat valmiita lähtemään kaduille joko liimaamaan tarroja tai mellakoimaan.

Mikään tästä tulee tuskin yllätyksenä suojelupoliisille, joka on tietoinen vuodosta ja on seurannut Suomen vastarintaliikettä joitakin vuosia.

Aiheesta lisää
Ei ole yhtä äärioikeistoa – keitä Suomen vastarintaliike kutsui Helsinkiin? (Suomenkuvalehti.fi 21.10.2011)