Eläkeläisiä ei pidä syyttää velkaantumisesta – Puolustus on isänmaallisuutta

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Lukijoilta

Eläkeläiset ovat tehneet osansa

Tommi Uschanovin kirjaotteessa ”Voisiko Suomi tehdä brexitit” (SK 44/2022) todetaan: ”Velkaantumista päivitellään, mutta koskaan ei esitetä, että eläkeläisiltä pitäisi leikata jotakin, jotta he tulisivat tehneeksi oman osuutensa velkaantumisen pysäyttämiseksi.”

Väite ei pidä paikkaansa. Jo vuodesta 2013 on ollut voimassa eläketulon lisävero, jonka perusteella me monet eläkeläiset, jotka saamme yli 45 000 euroa eläkettä vuodessa, maksamme edelleen kuuden prosentin ylimääräistä raippaveroa jo sinällään tukevan verotusprosentin päälle. 

Pertti Törmälä


Puolustus on isänmaallisuutta

Aslak Allinniemellä on omituinen käsitys isänmaallisuudesta, joka hänen mukaansa tarkoittaa hyökkäyssotaan valmistautumista (SK 44/2022).

Itse olen ymmärtänyt isänmaallisuuteen kuuluvan oman kansan ja sen arvojen puolustamisen tunkeutujaa vastaan. Haluamme kehittää tätä demokratiaa koko kansamme hyväksi sen sijaan, että alistuisimme itsevaltiaan oikkujen mukaisiin mielivaltaisiin lakeihin. Sitä varten meidän ei tarvitse ruveta käymään sotia, ellei joku meitä siihen päälle käymällä pakota. 

Matti Asikainen