Nyt on pakko puolustaa klikinkalasteluotsikoita

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Facebookista, Kaliforniasta, ilmoiteltiin tänään, että nyt loppuu niin sanottujen klikinkalasteluotsikoiden näkyminen käyttäjien uutissyötteessä.

Facebook kertoo tutkineensa, millaisia päivityksiä ja uutisia käyttäjät pitävät harhaanjohtavina ja spämmäävinä. Saamansa käyttäjäpalautteen perusteella Facebook aikoo estää näkymästä sellaisia otsikoita ja linkkejä, jotka tarkoituksella jättävät olennaista informaatiota kertomatta, harhauttavat ihmisiä ja pakottavat käyttäjiä klikkaamaan linkkiä vastauksen saamiseksi.

Esimerkiksi tällaiset otsikot jäävät silloin pimentoon: ”When She Looked Under Her Couch Cushions And Saw THIS… I Was SHOCKED!”, ”He Put Garlic In His Shoes Before Going To Bed And What Happens Next Is Hard To Believe” tai ”The Dog Barked At The Deliveryman And His Reaction Was Priceless”.

Joutavat mennäkin?

Kuulen jo hurraa-huutoja, mutta haluan vain huomauttaa yhdestä asiasta. Olen moitiskellut klikinkalasteluotsikoita aiemmin täällä, täällä ja täällä. Nyt joudun puolustamaan niitä, koska ulkopuolinen sensori yrittää tunkea pukinsorkkansa tontille, joka ei sille kuulu.