Blogit

Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Ilmianna vuoden parhaat ja hauskimmat jutut!

Blogit Mediaansekaantuja 2.1.2015 10:04
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja - avatar
Kirjoittaja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Hyvää uutta vuotta! Mediaansekaantuja etsii jälleen Suomen parhaita juttuja viime vuodelta. Viime vuoden valinnoistani voit lukea lisää täältä ja ajatuksiani journalismin kilpailujen merkityksestä täältä.

Tarvitsen tehtävään lukijoiden apua: Mikä oli mielestäsi paras viime vuonna kotimaisessa mediassa julkaistu juttu?

Parhaan jutun lisäksi etsin vuoden hauskinta juttua. Mikä mediassa viime vuonna julkaistu tarina, uutinen, haastattelu tai mielipidekirjoitus on kirvoittanut parhaimmat naurut?

Kilpailun kriteerit: Jutun pitää olla suomenkielinen ja julkisesti luettavissa, katseltavissa tai kuunneltavissa verkossa jossain muodossa (html, pdf, muu näköislehti, video, äänitiedosto). Maksumuuri ei ole este, mutta tarvitsen linkin suoraan juttuun. Kyse voi olla uutisesta, reportaasista, featuresta, henkilöhaastattelusta tai muusta journalismin lajityypistä, kunhan se nousee tasoltaan keskinkertaisuuden massan yläpuolelle. Etsin yksittäisiä juttuja ja juttukokonaisuuksia, en kokonaisia saman teeman ympärille tehtyjä liitelehtiä tai juttusarjoja. Juttukokonaisuus tarkoittaa sitä, että on selkeä pääjuttu ja siihen liittyviä kainalojuttuja sekä mahdollisesti jotain lisää, esimerkiksi videokuvaa.