Näin Suicide Squadista tuli se sekasotku, joka se on

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kaikki supersankarielokuvat eivät ole kehnoja, mutta jotkut todella ovat. Tänään ensi-iltaan tuleva Suicide Squad on saanut huonon vastaanoton kriitikoilta. Amerikkalaisessa Rotten Tomatoes -kritiikkiaggregaattorissa sen lukema on tällä hetkellä 27%. Se tarkoittaa, että 73 prosenttia mukaan luetuista ammattilaisarvosteluista on negatiivisia.

Sama lukema on edellisellä DC-supersankarielokuvasarjan leffalla Batman v Superman.

Itse suhtauduin Suicide Squadiin jossain määrin kriittisesti.

Mikä mättää? Tuotetta on hiottu pitkään ja isolla rahalla. Erään konsensuksen tavoittava Rotten Tomatoes -lukema on silti todella huono etenkin verrattuna kilpailevan supersankarielokuvasarjatuottajan Marvelin viimeisimpiin leffoihin. Captain America: Civil Warin lukema on peräti 90%, sitä edeltäneen Ant-Manin 81% ja esimerkiksi Guardians of the Galaxyn 91%. (Eurooppalaiset elokuvakriitikot ovat supersankarijuttuja kohtaan selkeästi kriittisempiä kuin amerikkalaiset, joilla on yliedustus Rotten Tomatoesissa.)

The Hollywood Reporter julkaisi jutun, jossa kerrotaan Suicide Squadin tuotantoprosessista. Haasteiden lista on pitkä: kiire, ohjaaja David Ayerin kokemattomuus jättituotannon luotsaajana, valtava stressi, sillä miljardisijoituksena DC-elokuvasarja on Warner-studiolle melkein elämän ja kuoleman kysymys.