Miljardin dollarin käännekohta: Daniel Craig vei James Bondin tienristeykseen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Mitä nyt, kun James Bondista on tullut aikuinen?

Spectre jatkaa Skyfallin tiellä: se on 007-seikkailu, mutta myös psykologisesti mennyttä käsittelevä draama, jossa Bondista tehdään yhä enemmän ”oikeaa” ihmistä.

Spectre ei kuitenkaan ole silta seuraavaan tarinaan, vaan eräänlainen päätepiste, jossa Daniel Craigin aiempien Bond-leffojen juonet liitetään yhteen. Vähän kömpelösti, olen kuullut sanottavan. (Itse pidin Spectrestä siinä missä Skyfallista, vaikka jälkikäteen fiilikseni ovat aavistuksen laskeneet.)

Lopussa Bond näyttäisi vaihtaneen elämäntyyliään ja -asennettaan. Onko seuraavan leffan alun actionnostatuksena huikea taskuparkkeeraus farmari-Volvolla?

Taitaa olla aika keksiä Bond uudelleen samaan tapaan kuin Casino Royale teki. Tuottajat eivät halua yleisön rakastamasta Craigista luopua, mutta näyttelijällä on omakin tahto. Kenties uusi Bond vaatiikin uuden näyttelijän. Väittäisin, että Craig haluaa jatkaa – hän ei ole kannatellut hittileffoja Bondien rinnalla, vaikka on monenlaista (Uhma, Cowboys & Aliens, loistava The Girl with the Dragon Tattoo…) yrittänyt.. joskin ei muuten kertaakaan enää Skyfallin jälkeen.