Suhteita sotilastukikohdassa

3 uutuussarjaa: We Are Who We Are, Schitt’s Creek ja Ratched.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Amerikkalaisia Italiassa

Italialaisohjaaja Luca Guadagnino (Call Me by Your Name) tekee tapahtumattomuudesta taidetta ja keskittyy ihmisten välillä velloviin suhteisiin. Tapahtumapaikkana on Yhdysvaltain sotilastukikohta Italiassa. Guadagnino seuraa erityisesti nuoria, jotka etsivät itseään, toisiaan ja seksuaalisuuttaan machossa ympäristössä. Pääroolia, newyorkilaista coolia ja levotonta Fraseria näyttelee upea Jack Dylan Grazer.

We Are Who We Are. HBO Nordic.

Komediayllätys kahmi palkintoja

Kanadalaiskomedia Schitt’s Creek yllätti Emmy-palkintojen jaossa. Se nousi yleiseen tietoisuuteen vasta viiden kauden jälkeen, Netflixin kautta. Suomessa C Morelta nähtävän sarjan aloituskausi herättää lähinnä ihmetystä, mutta siitä eteenpäin meno onkin hervotonta. Sarja seuraa superrikkaan Rosen perheen putoamista huipulta tuppukylään ja tavallisen kansan keskuuteen.

Schitt’s Creek. C More.

Sairaanhoitajan oudot taustat

Yksi lensi yli käenpesän -kirjasta ja elokuvasta napattu sairaanhoitaja Mildred Ratched saa oman taustatarinansa Ryan Murphyn kehittämässä sarjassa. Ihmiset ovat toisen maailmansodan traumatisoimia, ja Ratchedilläkin on selvitettävää itsensä kanssa. Sarah Paulson näyttelee hypnoottisesti. Tyyli on taitavaa horror-pastissia muun muassa Hitchcockin elokuvista, mutta juoni on täysin hölmö.

Ratched. Netflix.