Nuoruuden vimmalla

Normaaleja ihmisiä koukuttaa nyt myös tv-kuluttajia.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Hittikirjasta hittisarjaksi

Irlantilaisen Sally Rooneyn Normaaleja ihmisiä on viime vuosien kirjallisia menestyksiä. Nyt romaanista on valmistunut 12-osainen draamasarja. Mariannen ja Connellin suhde alkaa lukiossa vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, sillä he ovat sosiaaliselta asemaltaan toistensa vastakohtia. Neljän kiihkeän vuoden tarina on kirjan tapaan herkkä, häpeilemätön ja vähän romantisoiva. Yle näyttää sarjan tuoreeltaan.

Normaaleja ihmisiä. TV2 ja Yle Areena.

 

Keisarinna kypsyy

Inspiroiva Venäjän keisarinna Katariina Suuri istuu myös komediamoodiin. The Great -sarjan on kirjoittanut Tony McNamara, jonka edellinen menestys on The Favourite -elokuva. Nytkin liikutaan historian kulisseissa vapaasti soveltaen. Nuori Katariina (Ella Fanning) kypsyy brutaaliin mieheensä (Nicholas Hoult) ja ryhtyy petaamaan valistushenkistä vallankaappausta.

The Great. HBO Nordic.

 

Pakko saada töitä

Ranskan entinen futistähti Eric Cantona nähdään vaihteeksi näyttelijänä ja peräti pääroolissa. Työttömäksi jäänyt viisikymppinen henkilöstöpäällikkö on kuuden vuoden turhautumisen jälkeen valmis mihin tahansa saadakseen työpaikan ja itsekunnioituksensa takaisin. Erikoisen jännittävä tarina on kuin Ken Loachia muutamalla lisäkierroksella. Sopii niille, jotka kaipaavat ranskalaista draamaa Le Bureau -sarjan jälkeen.

Petoksen hinta. Netflix.