Pieni levy suurelta mieheltä

Paul McCartney teki irtonaisen levyn ilman nostalgiamarinadia.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Paineeton Macca

McCartney III on irtonainen, pieni levy suurelta mieheltä. Vanha kehäkettu Paul McCartney, 78, vaikuttaa vilpittömän innostuneelta. Hän soittaa lähes jokaisen levyn nuotin ja tuntuu nauttivan joka hetkestä kotistudiossaan Sussexissa. Perinteisemmän popin ja rockin lisäksi mukana myös kokeilevampia teoksia, kuten mainio Deep Deep Feeling. Harva pappaikäinen legenda pystyy julkaisemaan levyä ilman nostalgiamarinadia.

Paul McCartney, McCartney III. Capitol Records.

 

Nainen ja kitara

Keväällä Big Thief -yhtyeestä tunnettu Adrianne Lenker pakeni Appalakkien vuoristoon pandemiaa ja sydänsuruja. Intiimi ja riisuttu Songs and Instrumentals -tuplalevy taltioitiin mökissä kelanauhurille. Levy on täynnä vahvaa läsnäoloa. Taustalla voi kuulla linnun laulavan. Pääosassa on kuitenkin Lenker, haavoittunut laululintu kitaroineen.

Adrianne Lenker, Songs and instrumentals. 4 AD.

 

Sielunhoitoa

Sharon Jonesin (1956–2016) postuumi kokoelma Just Dropped In koostuu vuosien varrella nauhoitetuista covereista. Soul- ja funktykitystä kuullaan muun muassa Princen, Janet Jacksonin ja Kenny Rogersin klassikoista. The Dap-Kings -yhtyeen sielunhoito tulee suoraan sydämestä.

Sharon Jones & The Dap-Kings, Just Dropped In (To See What Condition My Rendition Was In). Daptone Records.