Pako tanssilattialle

3 ajankohtaista pop-albumia.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Eskapismia

Kylie Minoguen, 52, albumi täyttää covid-ajan bilevajetta tanssilattian taialla. Kylli-tädin näkökulmaa voisi kutsua uusvilpittömäksi: Hauskanpitoa ei vesitetä ironialla eikä hiki tietenkään haise. Disco on tunnelmaltaan yhtenäinen. Tutut melodiakuljetukset, jousisovitukset ja rytmit tekevät sen mitä otsikko lupaa. Sokerihuurretuista sanoista on turha etsiä syvyyttä. Sanomaksi riittää vartalon liike arjen tuolle puolen.

Kylie Minogue, Disco. BMG.

 

Siskot ja klassikot

Rebecca ja Meghan Lovell ovat vahvaan stemmalauluun nojaava Larkin Poe. Georgiasta kotoisin olevat siskokset julkaisivat kesällä pitkäsoiton, ja jo nyt luvassa on uusi albumi riisuttuja roots-covereita. Kindred Spirits -levyn akustiset sovitukset tuovat esiin laulujen sanoman. Neil Youngin Rockin In The Free Worldin poliittisuus puhuttelee tässä ajassa. Rauhoittava ja konstailematon levy.

Larkin Poe, Kindred Spirits. Tricki-Woo Records.

 

Kaamoslääkettä

Seattlessa perustettu Fleet Foxes soittaa kunnianhimoista folkpoppia. Yhtyeen neljäs albumi voisi olla laulaja Robin Pecknoldin soololevy. Avuksi hän on saanut Grizzly Bear -yhtyeen jäseniä ja indierokkari Kevin Morbyn. Avara äänimaailma rentouttaa kuin luontoelämys. Kuulaat lauluharmoniat ja tunnelmointi tuovat mieleen The Beach Boysin. Mainiota kaamoslääkettä, vaikka maisema muistuttaa välillä sisustustaulua.

Fleet Foxes, Shore. Anti.