Le Corps Mince de Françoise -trio: Seuraava iso bändi?

popmusiikki
Teksti
Minna Kontkanen

Helsinkiläistrio Le Corps Mince de Françoise kelpaa Britannian nirsoille poplehdille ja Pariisin muotieliitille.

Kun Emma Kemppainen sai lahjaksi akustisen kitaran, hän oli 13-vuotias. Pian hän alkoi säveltää.

”Ei ollut kärsivällisyyttä opetella muiden biisejä”, Kemppainen, 20, sanoo.

Sävellyspäätös ja Le Corps Mince de Françoisen perustaminen 2006 tekivät pophistoriaa: trio pääsi ensimmäisenä suomalaisbändinä maailman rockviikkolehtien ykkösen, New Musical Expressin (NME), loppuunmyydylle kiertueelle Britanniaan tammi-maaliskuussa 2009.

Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun opiskelija Emma, hänen abiturienttisiskonsa Mia Kemppainen ja muotisuunnittelijaopiskelija Malin Nyqvist esittivät brittiteinien uuden suosikin Wombatsin lämmittelijänä omia turboterhakkoja syntsapopkappaleitaan. NME:n kriitikko kehui bändiä tyylikkääksi ja laulusuorituksia ADHD:ksi (myös se oli kehu).

Kuinka trio, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, on singahtanut trendieliitin suosioon? Maaliskuun alussa tytöt soittivat Pariisin muotiviikoilla, vaatesuunnittelijaveteraani Jean-Charles de Castelbajacin täpötäydessä näytöksessä Louvren lavalla, jonne yleensä pääsevät vain huippumallit ja -suunnittelijat.

Vaikka levy-yhtiö puuttuu, bändillä on jo PR-ihmiset Lontoossa ja tuottaja Berliinissä. Koko kuvion mahdollisti kuitenkin nettisivusto MySpace, jossa miljoonat kävijät voivat vaivatta kuunnella, innostuvatko he tuhansien pikkubändien sinne lataamasta musiikista. Nyt brittilehtien hehkutuksesta saa vaikutelman, että bändi olisi jopa indie-musiikin ”next big thing”, seuraava iso juttu.

”En usko, että pääsemme popin kuuluisimpaan eliittiin”, Emma sanoo. ”Singlessämme on niin paljon kirosanoja, ettei se päässyt radiosoittoon Englannissa eikä video televisioon, koska siinä oli nakuilua ja välkettä. Ehkä niitä pitäisi vähentää.”

Le Corps Mince de Françoise Helsingin Tavastia-klubilla tänään 3.4.

Teksti Minna Kontkanen