Halla lautasella

Makujen taidetta -kirja esittelee kymmenen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelman työtä ja huippukokkien niistä laatimat syötävät versiot resepteineen.

ruokakirja
Teksti
Suomen Kuvalehti

Makujen taidetta esittelee kymmenen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelman työtä ja huippukokkien niistä laatimat syötävät versiot resepteineen. Hugo Simbergin Halla muuntuu hiillostetuksi kuhaksi ja rukiiseksi piimäkastikkeeksi. Akseli Gallen-Kallelan Talvimaisema ei ole entisensä: mesiangervojäätelöä, crème chantillyä ja suolaista karviaisgranitaa. Probleeman (Symposium) laskuhumalainen alakulo taas tiivistyy haudutetuksi sipuliksi.

Henry Tikkanen, Annika Ylä-Rotiala & Päivi Viherkoski: Makujen taidetta (Parvs & Serlachius-museot, 2020).