Makeaa muttei imelää

Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnetun kondiittorin reseptipakissa on bellini-pavlovaa ja Flow-festivaaliyleisön makeannälän tainnuttanutta suklaapatukkaa.

gourmet
Teksti
Mikko Numminen

Raikkaus ja tasapainoisuus ovat Markus Hurskaisen mukaan hyvän jälkiruoan salaisuus. Samoilla adjektiiveilla voi luonnehtia Hurskaisen Makeeta-kirjaa. Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnetun kondiittorin reseptipakissa on bellini-pavlovaa ja Flow-festivaaliyleisön makeannälän tainnuttanutta suklaapatukkaa, mutta myös vähän parempaa versiota perinteisestä tiikerikakusta. Ohjeet ovat havainnollisia, kuvat syötävän kauniita. Satokausiakin seurataan: tulisi jo kevät, jotta pääsisi hauduttamaan raparperia kevätrulliksi.

Markus Hurskainen: Makeeta. 256 s. Teos, 2020.