
Makeaa muttei imelää
Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnetun kondiittorin reseptipakissa on bellini-pavlovaa ja Flow-festivaaliyleisön makeannälän tainnuttanutta suklaapatukkaa.
Raikkaus ja tasapainoisuus ovat Markus Hurskaisen mukaan hyvän jälkiruoan salaisuus. Samoilla adjektiiveilla voi luonnehtia Hurskaisen Makeeta-kirjaa. Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnetun kondiittorin reseptipakissa on bellini-pavlovaa ja Flow-festivaaliyleisön makeannälän tainnuttanutta suklaapatukkaa, mutta myös vähän parempaa versiota perinteisestä tiikerikakusta. Ohjeet ovat havainnollisia, kuvat syötävän kauniita. Satokausiakin seurataan: tulisi jo kevät, jotta pääsisi hauduttamaan raparperia kevätrulliksi.
Markus Hurskainen: Makeeta. 256 s. Teos, 2020.