Aaron Frazer laulaa rehellisen imelästi – Katso SK:n levytärpit

Makuuhuonesoulin lisäksi Aaron Frazerin Introducing...-debyytiltä löytyy laaja kirjo tyylejä, jopa hip hop -rytmejä.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Herkästi falsetissa

Soulmies Aaron Frazerilla on paketti kasassa. Rumpali-laulajan soitossa on luontaista rytmikkyyttä. Lauluääni liikkuu herkästi falsetissa. Vaikutelma on rehellisen imelä, mutta ei androgyyni. Makuuhuonesoulin lisäksi Introducing…-debyytiltä löytyy laaja kirjo tyylejä, jopa hip hop -rytmejä. Iskevät sävellykset pitävät huolen, että tunnelma kantaa loppuun asti.

Aaron Frazer, Introducing… Dead Oceans, 2021.

 

Pelimanniasennetta

Kantritähti Sturgill Simpson tekee jo toisen laulujensa bluegrass-sovituksista koostuvan lockdown-levyn. Perinteikäs musiikkityyli nojaa akustisiin kielisoittimiin, lauluharmonioihin ja hillittömään pelimanniasenteeseen. Vol. 2 on edeltäjäänsä vapautuneempi ja yhtenäisempi sessio. Soiton ilo välittyy musiikillisena kilvoitteluna. Bluegrass on Kentuckyn kasvatille luonteva seikkailu.

Sturgill Simpson, Cuttin’ Grass. Vol. 2. High Top Mountain, 2021.

 

Tiukkaa post-punkia

Shame on enemmän kuin osiensa summa, ja siitähän bändisoitossa on kyse. Drunk Tank Pink -albumilla lontoolaiset lunastavat debyytin luomat odotukset kirkkaasti. Post-punkyhtye on edelleen päällekäyvä ja nälkäinen, mutta kokeilee nyt rohkeammin rajojaan. Talking Heads -vaikutteiset riffit ja rytmit luovat painostavaa tunnelmaa, johon laulaja Charlie Steenin on luonteva kanavoida ahdistustaan.

Shame, Drunk Tank Pink. Dead Oceans, 2021.