Turun puukkoisku: Hyökkääjän alkuperäinen kohde oli torilla ollut varusmies

SK:n tietojen mukaan puhe iskusta sotilaskohteeseen ei välttämättä liittynyt Pansion laivastotukikohtaan.

Turun puukkoiskua koskeneissa tutkimuksissa on tähän mennessä selvinnyt, että Abderrahman Bouananen tarkoituksena oli alun perin iskeä sotilaskohteeseen, mutta hän oli viime hetkellä perääntynyt aikeistaan. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Lännen Media 12.9.

Yhtenä mahdollisena iskukohteena on julkisuudessa ollut esillä Pansion laivastotukikohta. Se sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Pansion vastaanottokeskuksesta, missä Bouananen on kerrottu asuneen.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan puhe sotilaskohteesta saattaa kuitenkin liittyä suoraan tapahtumiin Turun torilla.

Bouanane on kuulusteluissa tiettävästi kertonut, että hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli ollut hyökätä torilla sotilaspuvussa olleen henkilön kimppuun. Siitä ei kuitenkaan ollut tullut mitään, sillä ympärillä oli ollut liikaa ihmisiä. Bouanane oli joutunut valitsemaan helpomman kohteen.

Puolustusvoimissa on jo tiedostettu asepukuihin liittyvät riskit ja muun muassa ohjeistettu henkilökuntaa olemaan käyttämättä turhaan univormua julkisilla paikoilla. Tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara kertoi tänään Aamulehdessä, että henkilöstöä on myös kehotettu välttämään liikkumista yksin pimeään aikaan.

Varusmiehet ovat kuitenkin toistaiseksi lähteneet lomille maastopuku yllä. Bouananen Turun torilla näkemä sotilas oli ollut nimenomaan varusmies.

Turun iskun jälkeen onkin tiettävästi nostettu esiin myös kysymys siitä, pitäisikö varusmiesten lomapukeutumista koskevia ohjeita muuttaa. Tätä koskevat pohdinnat ovat kuitenkin olleet vasta aivan alustavia.