Seksi on yhä verkon taikasana

Kolumni: Suomen Kuvalehden lukijoita kiinnostavat pitkät ja perusteelliset jutut.

Anneli Kivijärvi
Teksti
Jarmo Raivio

Vuoden 2015 kiinnostavin uutisaihe oli pakolaiskriisi, ainakin Suomen Kuvalehden verkkosivuilla.

Lehden vuoden 2015 kymmenestä luetuimmasta jutusta neljä liittyi tavalla tai toisella turvapaikanhakijoihin. Aihe päihitti ylivoimaisesti esimerkiksi viime kevään eduskuntavaalit.

Pakolaiskriisiä käsitteli myös Suomen Kuvalehden verkkosivujen vuoden 2015 suosituin juttu. Lokakuun alussa julkaistu Julia Virkkusen teksti kertoo Helsinkiin saapuvia turvapaikanhakijoita auttavien vapaaehtoisten työstä yhden vapaaehtoisen omien kokemusten kautta.

 

Auttajien näkökulman lisäksi suosittuja olivat jutut, joissa pakolaiskriisiä lähestytään henkilön kautta. Sekä Kauhavan vastaanottokeskuksen johtajan Ilkka Peuran että 1990-luvulla Irakista Suomeen pakolaisena tulleen Hussein al-Taeen henkilökuvat nousivat luetuimpien juttujen listalle.

Vuonna 2015 Suomen Kuvalehden luetuimpien listalla oli yhteensä neljä henkilöjuttua, vuonna 2014 vain yksi.

Tänä vuonna kymmenen luetuimman jutun listalle nousivat myös henkilöjutut rap-artisti Cheekistä sekä seksologi Anneli Kivijärvestä. Sen suosiota taisi kasvattaa otsikkoon nostettu taikasana: seksi.

 

Mutta mahtui luetuimpien juttujen listalle muutakin kuin pakolaisia. Vuoden toiseksi suosituin verkkojuttu oli presidentti Martti Ahtisaaren haastattelu, jossa rauhannobelisti ilmoitti olevansa raivoissaan Syyrian rauhanhankkeiden epäonnistumisesta.

Kymmenen luetuimman jutun listalta löytyy myös teksti, jota ei julkaistu lainkaan Suomen Kuvalehdessä. Toimittaja Tuomas Murajan mielipidelehti Kanavaan kirjoittama essee perussuomalaisista ja Timo Soinista nousi vuoden kommentoiduimmaksi jutuksi, kun se julkaistiin Suomen Kuvalehden nettisivuilla.

Vuoden numeroiden perusteella SK:n lukijoita kiinnostavat pitkät ja perusteelliset jutut. Lukijat ovat myös valmiita käyttämään aikaa pitkien juttujen parissa, esimerkiksi perussuomalaiset-esseetä luettiin keskimäärin yli kymmenen minuuttia.

Ainoa perinteisempi uutisjuttu vuoden 2015 luetuimpien juttujen listalla käsitteli uutta tutkimustulosta narkolepsian syistä.