KRP kuulusteli taas Paavo Seliniä – Jari Aarniolle rahaa antanut liikemies tarjosi tukea jo 1996

SK:n tietojen mukaan miljonääri säikähti Aarnion kotiin tehtyä kranaatti-iskua.

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Jari Aarnioon yhdistetty liikemies halusi tarjota tukea Aarniolle jo vuonna 1996. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan hän kysyi tuolloin useita kertoja Helsingin huumepoliisin silloiselta päälliköltä Paavo Seliniltä, millä tavalla hän voisi tukea rikollisten kostoiskun kohteeksi joutunutta Aarniota.

Keskusrikospoliisi kuulusteli asiasta Paavo Seliniä joulukuun alussa 2015 Aarnion puolustuksen tekemän lisäselvityspyynnön takia.

Paavo Selin vahvistaa Suomen Kuvalehdelle käyneensä kuulusteluissa ja että liikemies oli ollut häneen yhteydessä. Selin ei halua kertoa asian yksityiskohdista tarkemmin.

Tapahtumien taustalla on Jari Aarnion kotiin vuonna 1996 tehty kranaatti-isku. Asiasta kerrottiin julkisuudessa näyttävästi. Liikemies säikähti tapahtumia voimakkaasti, koska uskoi niiden liittyvän hänen toimiinsa Venäjällä ja sen lähialueilla. Ongelmia oli ollut etenkin tšetšeenien kanssa.

Entinen virolainen poliisi vahvisti marraskuussa Helsingin käräjäoikeudessa, että liikemies oli joutunut tšetšeenien kiristyksen kohteeksi.

Jari Aarnio oli avustanut suomalaista miljoonaomaisuuden hankkinutta liikemiestä vuosien ajan muun muassa kansainvälisiin liiketapaamisiin liittyvissä turvallisuusjärjestelyissä.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan liikemies otti pian kranaatti-iskun jälkeen yhteyttä Seliniin. Poliisilaitoksella tarkistettiin miehen taustat sekä puheet vaikeuksista tšetšeenien kanssa. Ne todettiin paikkansa pitäviksi.

Mahdollisen taloudellisen tuen tai avustuksen yksityiskohdat eivät ole tiedossa.

Paavo Selin oli Helsingin huumepoliisin päällikkö vuosina 1996–1999.

 

Jari Aarnion rahankäyttö on ollut häneen kohdistuvan oikeudenkäynnin keskiössä lähes alusta lähtien.

Tutkintaryhmän julkisuuteen vuotamien tietojen mukaan Aarniolla olisi ollut satoja tuhansia euroja sellaisia varoja, jotka eivät olleet selvitettävissä palkkatuloilla.

Marraskuussa Aarnio paljasti oikeudessa, että hän oli saanut 447 000 euroa rahaa vuonna 2002 kuolleelta suomalaiselta liikemieheltä.

Mittavan omaisuutensa muun muassa kiinteistökaupoilla tehnyt miljonääri oli maksanut 1980-luvulta lähtien Aarniolle tämän turvallisuuspalveluksista.