Kartta: Euroopan identiteettikriisin oire – hunnut ja kiellot

Silja Lanas Cavada
Ulkomaat 15.11.2010 11:26

Huntu kartta

Euroopassa käytävä huntukiista on merkki jostain suuremmasta. Olivier Roy, yksi maailman johtavista poliittisen islamin tutkijoista, sanoo, että kyse on Euroopan identiteettikriisistä. Islam on sen oire, ei syy.

”Erityisen hyvin kriisi näkyy Belgiassa. Siellähän parlamentti äänesti lähes yksimielisesti burkan kieltävän lain puolesta mutta ei ole onnistunut löytämään 50 prosentin enemmistöä määritelläkseen, mikä on Belgia.”

Myös oikeiston ja vasemmiston ”vääränlainen yksimielisyys” huntulaista kertoo Royn mielestä siitä, että Eurooppa ei tiedä, kuka tai mitä se on.

”Oikeisto ajattelee edelleen, että Eurooppa on kristinuskoinen ja ettei islamilla ole paikkaa täällä. Vasemmiston mielestä islamilla ei ole paikkaa täällä, koska Eurooppa on maallistunut ja sekularistinen.”

”Oikeiston mielestä islamia pitää rajoittaa, koska islam ei ole kristinusko, vasemmiston mielestä, koska islam on uskonto.”

Onko Euroopassa käynnissä jopa huntusota? Lue aiheesta lisää SK:sta 45/2010 (ilm. 12.11.).

Huntuja

Keskustelu

Miten yksi vaate voi olla niin kiihtynmystä aiheuttavaa ? Huivihan on kunniallisen naisen symboli, naisen, joka uskoo myös Allahiin ja perinteen voimaan. Minihameiset kasvoista penslatut, riettaasti pukeutuvat, ruumiillaan houkuttelevaksi tälläytyvät euroopatteretko pitäisi olla esikuvia ? Emmehän vaadi ranskattarillekaan tiiettyäpukukoodia, niin miksei sitten kunniallisimmat nunnamaisesti pukeutuvat naiset saisi olla oloissaan ?

Huntu on jotain läpikuultavaa, nuo niqabit ovat pikemminkin säkkejä.

Valvontakameroiden aikakaudella naaman pitää näkyä. Eipähän Ranskassa pääse siinä minihameessakaan pankkiin, jos sattuu olemaan aurinkolasit pääss :) Virastoissa pitää myös nähdä, että henkilöllisyyspaperit ja naama vastaavat. Ymmärrän siis, että kielto virastoissa ja pankeissa yms. Miksi musliminaiselle ero niqabin ja jihabin välillä sitten on niin suuri, etteivät he voi käyttää jihabia?