Tämä tiedetään Brysselin iskuista: Kymmeniä kuolleita ja haavoittuneita – Isis verityön tekijä

Suomi ei nosta terrorismin uhkatasoa, kertoo Supo.
Eurooppa 22.3.2016 12:13
Kuva Brysselin kansainväliseltä lentokentällä räjähdysten jälkeen 22. maaliskuuta 2016. Kuvakaappaus matkustajan ottamalta videolta.

Ulkoministeriön mukaan Brysselin terrori-iskuissa on haavoittunut lievästi ainakin kolme suomalaista. Kaksi heistä oli lentokentällä tapahtuneen iskun lähellä ja yksi metroasemalla.

Terroriteon tekijäksi on varmistunut Isis.

Brysselin kansainvälisellä Zaventemin lentokentällä räjähti kaksi pommia aamulla hieman yli kello yhdeksän. Tästä kului noin tunti ja jälleen räjähti. Nyt puolestaan Brysselin Maelbeekin metroasemalla, joka on lähellä Euroopan unionin parlamenttia.

Belgialaismedian mukaan lentokentällä kuoli ainakin 14 ihmistä. Maelbeekin metroaseman räjähdyksessä kuoli 20 ihmistä. Yhteensä uhreja lentokentällä ja metrossa olisi ainakin 34 ja haavoittuneita noin 200.

Tilanne Belgiassa on edelleen sekava ja maan julkinen liikenne on pysäytetty. Myös turvallisuustaso on nostettu terrorismin osalta korkeimmalle tasolle.

Suomen suojelupoliisi Supo tiedotti viestipalvelu Twitterissä, että Brysselin iskut eivät toistaiseksi vaikuta terrorismin uhkatasoon Suomessa.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö ovat esittäneet uhrien omaisille osanottonsa.

Suomen ulkoministeriö ohjeistaa Brysselissä asuvia suomalaisia välttämään liikkumista julkisilla paikoilla, ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

Finnair on peruuttanut kaikki Brysselin lennot toistaiseksi.

 

Suomen Kuvalehti seuraa tilannetta. Uutista päivitetään.