Totuuspuntari: Ovatko perussuomalaisten kannattajat huono-osaisia ja syrjäytyneitä?

Leena Sharma
Kotimaa 24.3.2011 13:00

Väite:

Vihreiden kansanedustajaehdokas Osmo Soininvaara kirjoitti viime lokakuussa blogissaan, että ”mitataan huono-osaisuutta millä mittarilla hyvänsä, perussuomalaisten kannattajakunta edustaa huomattavan huono-osaista joukkoa verrattuna minkä muun puolueen kannattajakuntaan hyvänsä.”

Väite toistuu yhteiskunnallisessa keskustelussa yhä usein, muun muassa Tampereen yliopiston professori Vilho Harle kirjoitti viime viikolla Helsingin Sanomissa, että perussuomalaisten nousu johtuu yhteiskunnan eriarvoistumisesta ja syrjäytymisestä.

Selvitys:

Taloustutkimus selvitti Suomen Kuvalehden toimeksiannosta 18 384 äänestysikäisen suomalaisen vastausten perusteella vuoden 2010 lopussa kaikkien eduskuntapuolueiden kannattajaprofiilit.

(Lue juttu pdf-tiedostona.)

Tutkimustulosten mukaan perussuomalaiset ei missään tapauksessa ole syrjäytyneiden reppanoiden tai pienituloisten puolue. Perussuomalaisten ääniosuus on korkeimmillaan 50 000 – 70 000 euroa vuodessa tienaavien joukossa. Puolueen kannattajien suosikkiauto on Mercedes Benz.

Valtaosa perussuomalaisten kannattajista ei ole korkeasti koulutettuja: useimmiten he ovat perus- tai ammattikoulun käyneitä. Joukossa on silti perusduunareiden lisäksi paljon pienyrittäjiä, taksikuskeja ja kuntosalin pitäjiä.

Vastaavaan alueelliseen tulokseen päätyi myös Jyväskylässä ilmestyvä sanomalehti Keskisuomalainen, joka teetätti vuodenvaihteessa tutkimuksen neljän suurimman puolueen kannattajakunnasta omalla levikkialueellaan. Tutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannattajat ovat työssäkäyviä 35-65 -vuotiaita miehiä, jotka ansaitsevat keskimäärin enemmän kuin keskustan ja sosiaalidemokraattien kannattajat.

Ratkaisu:

 

Totuuspuntari

 

Ei

 

Aiheesta lisää

 

Mikä tämä Totuuspuntari on? Lue lisää.

 

Seuraa Totuuspuntaria netissä:

 

Suomenkuvalehti.fi

 

Facebook

 

Twitter

 

 

 

Keskustelu

Mitä, vihreä ehdokas puhui siis puppua? Nyt meni historiankirjat kerralla sekaisin!

Mitäs kaikkea muuta ne persut nyt olikaan, ai niin natseja ja rasisteja. Totuuspuntari toteaa täällä, että ratkaisu.

Ei !

Perus-Suomalaiset ovat hyvä asia Suomelle.
Perus-Suomalaiset ovat Suomelle mahdollisuus hyvään muutokseen.
Kykypuolueet kepu-kokoomus ovat toiminnallaan osoittaneet työläisiin kohdistuvan riiston.
Nyt on mahdollisuus saada muutos ilman aseita.
Äänestäkää Perus-Suomalaisia.

Osmo Soininvaaran blogikirjoitukset perustuvat vain hänen vilkkaaseen mielikuvitukseensa. Onko joku yllättynyt?

Osmon hätä pu-purkautuu päättömiksi jutuiksi. Persut vie ja Osmo vikisee.

Kenenkähän syytä Osmo, mahtas olla että tonnin palkka ei enää riitä mihinkään kun alvit ja ekoverot vaan kiristyy kun teidän tummia lemmikkejänne pitää elättää ja sivussa jaella euuroopan rikkaillekin muutamia miljardeja?

”Perussuomalaisten ääniosuus on korkeimmillaan 50 000 – 70 000 euroa vuodessa tienaavien joukossa.”

Totuuspuntari voisi vähän skarpata, epäilen vahvasti että kysymys on kotitalouden tuloista ja keskimäärin kotitaloudessa on kaksi palkansaajaa.

teme, kyllä kyse on ilmeisesti yhden henkilön tuloista, ks. artikkeli johon on linkki Sharman jutussa. Kyseessä on siis se tuloluokka, jonka keskuudessa persujen kannatusprosentti on korkeinta, eikä siis persujen keskimääräinen tuloluokka tms.

”Perussuomalaisten ääniosuus on korkeimmillaan 50 000 – 70 000 euroa vuodessa tienaavien joukossa.”

Tarkoittanee siis sitä että tuloluokittain mitattu kannatusprosentti on korkein, veikkaanpa että absoluuttinen lukumäärä on verrattain pieni tuossa tuloluokassa. Eniten äänestäjiä on varmaan pykälää tai peräti kahta alempana tuloissa mutta näistä äänestäjistä suhteellisesti vähemmän äänestää persuja.

Väitän, että Vihreät ovat ns. uusavuttomien ja yhteiskunnan elättien puolue.
Mukaan mahtuu tietysti muitakin vempuloita.

Leena se jo jakoi äänet, vaikka vaaleihin on vielä 23 yötä?
”Perussuomalaisten ääniosuus on korkeimmillaan ….”

Kerro meille, paljonko muut puolueet saivat ääniä?

Leena ei myöskään kerro mitä vuosimallia PerSu-äänestäjien meset ovat?
”Puolueen kannattajien suosikkiauto on Mercedes Benz.”

Tuntemani persut ovat kovia yrittäjiä ja osakesäästäjien jäseniä, joita jurppii Kokoomuksen turha hienostelu ja rahan kylvö ulkomaalaisille ja sinisilmäinen vieraiden valtioiden takaaminen. Ken ottaa taatakseen, ottaa maksaakseen. on vanha viistaus eikä etelän pellemaat panekaan talouttaan kuntoon ja suututa äänestäjiään, kun tietävät että pohjoisen pojat maksavat hölmöjen poliitikkojen päätöksin.

Perussuomalaiset on siis vastarannankiiskien keskusyhdistys. Ihmistyyppi, joka tietää kaikesta kaiken ja varmuuden vuoksi vastustaa kaikkea.