Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Sarah pelkää Obaman kuolemanpaneelia

Marko Maunula
Blogit Americana 9.8.2009 13:57

Tämäkin blogi on seurannut surkeaa keskustelua terveydenhoidon uudistuksesta sekä sen onnetonta, jatkuvasti putoavaa tasoa. Olemme nyt saavuttaneet pohjan. Pöyristyttävimmästä kommentista vastaa, kukas muu, Sarah Palin!

Uudessa Facebook-päivityksessään Palin pelkää, että jos terveydenhoidon uudistus menee läpi, Obaman ”kuolemanpaneeli” tulee päättämään josko hänen kehitysvammainen lapsensa Twig saa elää:

Amerikka jonka minä tunnen ja jota rakastan ei ole Amerikka, missä vanhempani tai Downin syndrooma -vauvani joutuvat seisomaan Obaman ”kuolemanpaneelin” edessä, jossa hänen byrokraattinsa päättävät-heidän subjektiivisten ”tuottavuus”-käsitteiden perusteella-josko he ansaitsevat terveydenhoitoa. Tälläinen systeemi on puhtaasti paholaismainen.

Jeps. Tämä ihminen oli todellakin varapresidenttiehdokas. Ihan tosi!

Soundtrack: Morrissey, Suedehead.

Lue myös

Yksityinen terveydenhuolto: valheilla puolustettu linnakeTerveydenhuollon turpakäräjät

Lue myös

Yksityinen terveydenhuolto: valheilla puolustettu linnakeTerveydenhuollon turpakäräjät

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Onhan tuo vähän kärjistetysti sanottu,mutta noin siinä varmaan kävisi. Demokraattien idea on tarjota hyviä asioita kaikille tasapuolisesti ja jättää kustannusten kattaminen jonkun epämääräisen arvion alle.
sitten kun laskun suurus selviää joudutaan tekemään joitain äkkivääriä typeriä vetoja,jotka ihmisistä ainakin tuntuvat tuollaiselta,kun ensin luvataan kaikille kaikkea.
Demokraattien ongelma on että he osaavat laskea kuinka monta amerikkalaista on ilman vakuutuksia,mutta vähälle huomiolle jää se mistä ne heidän lopulliset kulunsa maksetaan. Kun he sitten ovat oikeutettuja saamaan palveluita,yllättää kuinka sairaita he oikeasti ovatkaan.
No sitten tavalla tai toisella ryhdytään rajaamaan palveluita ja kansan tuntemukset tulevat olemaan juuri tuollaisia kuin Palin puhui.
Left wing tv-sarjassa meininki oli samanlaista,mutta välillä aina Sheenille tuli tietoja,että talous oli nousussa,joten ongelmia ei tullut.

Turha tästä asiasta on demokraatteja syyttää. Hehän sentään edes yrittävät tehdä jotain tilanteen korjaamiseksi.

Republikaanien linja on sen sijaan ollut yksityiseen – ja hirmu kalliiseen – terveydenhuoltoon nojaaminen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä että vähävaraisilla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta päästä kunnollisen terveydenhuollon piiriin.

Eli jos ihmisten rajaamisesta terveydenhuoltopalveluiden ulkopuolelle puhutaan, niin siinä suhteessa republikaanien syntilista on kyllä paljon pitempi ja synkempi kuin demokraattien.