Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Näin piispan selitykset vaihtuvat – sotkut antavat oudon kuvan köyhien asialla olevasta kirkosta

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 10.1.2018 19:02
Uutisoimme viime elokuussa vastavalitun Helsingin piispan Teemu Laajasalon yrityksen tilanteesta. Hän oli pyörittänyt kirkkotöidensä ohella pääsykoevalmennusta tarjonnutta Huippuvalmennus-yritystä. Tammikuussa 2013 hän myi yrityksen koulutusliiketoiminnan pois.  Kerroimme, että TL Opetus -nimellä ja...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Miksi ylipäätänsä pitää alkoholia olla seurakuntien tarjoiluissa mukana? Mikä tähän velvoittaa, eikö Evankeliskuterilainen seurakunta voisi osoittaa -edes kerran, selkärankaa ja totaalisesti KIELTÄÄ KAIKEN ALKOHOLIN tarjoilun kaikissa virallisissa tilaisuuksissa? Mikä velvoittaa jopa pakottaa alkoholilla läträämisen? Tuonnoin saimme kuulla, kuinka arkkipiispa Mäkinen oli Allegro-junassa aamu kuudelta tarjoillut vodkadrinkkejä, entä Irja Askolan alkoholiongelmat? Eivätkö nämä kerro jotain syvällisempää ongelmaa seurakunnan sisäisessä toiminnassa? Luulisi, että ehtoollisivini riittiäisi ”tunnelman” kohottamiseksi?

Absurdi tilanne, seurakunnilla on varaa juottaa vieraita shampanjoine ja vodkaryyppyine mutta ei ole ”varaa” avustaa ruokakassein työttömiä syrjäytyneitä vähävaraisia perheitä yksineläjiä ym. yhteiskunnan syrjäytyneitä. Sanoisin että todellista kaksinaismoraalia!

Mihis Borgiat sulistaan pääsevät, Kummisetä III tulee mieleen, mutta Korhosen 40 teesiä tuntuvat vähän turhan perusteellisen valkoiselta valolta.
Tulee mieleen HS-kriitikon kanta Tuntematon Sotilas – kirjaan?

SK voisi ottaa joskus vähän isompiakin kaloja kiinni? Vai onko lehti päättänyt pitäytyä kohteisiin, joissa populismin määrä ylittää kohtuuden?
No, ei tämä ainakaan myy – Iltapäivälehdille kannattee jättää niiden ”tilaus”.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *