Kokoomuksen vaalivalvojaisissa havaintoja persuhaaveilusta – voisiko linjat sovittaa yhteiseen hallitukseen?

Perussuomalaisten talouspoliittinen linja kuulostaa monen kokoomuslaisen korviin melkeinpä liian ihanalta päiväunelta.

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Tunnelma kokoomuksen vaalivalvojaisissa helsinkiläisessä yökerhossa oli eilen illalla huolestuneen helpottunut. Yhden paikan lisäys on vaalivoitto, mutta parempaankin eli pääministeripuolueen asemaan olisi ollut aineksia.

Kameralle annettava vakiovastaus hallituspohjakysymykseen kuului tässäkin tilaisuudessa suurin piirtein niin, että ”katsotaan tulokset ensin ja otetaan rauhallisesti”. Todellisuudessa spekulaatiot olivat vauhdissa. Punaviherosaston pitäisi tehdä täyskäännös talouspolitiikassa, jotta niiden kanssa lähdettäisiin yhteiseen hallitukseen, jotkut uhosivat.

Osa puhui perussuomalaisista. Että jos sittenkin porvarihallitukselle jatkoa? Jussi Halla-ahon kanssa ei voisi lähteä kimppaan heti, mutta kovan väännön ja epäonnistuneiden hallituksenmuodostusyritysten jälkeen sen kyllä pystyisi myymään kannattajille. Näin pohti kokenut kokoomusveteraani.

Perussuomalaisten talouspoliittinen linja kuulostaa monen kokoomuslaisen korviin melkeinpä liian ihanalta päiväunelta. Perussuomalaisten vaaliohjelma kiteyttää asian näin:

”Yhteiskuntamme velaksi eläminen on lopetettava.”