Tässä on Kindlen kilpailija Nook

Kindle
Teksti
Hanna Hihnala
Kuva Mary Altaffer / AP / Lehtikuva

Amazon-verkkokaupan elektroninen lukulaite Kindle on saanut uuden kilpailijan. Kirjakauppaketju Barnes & Noble esitteli tiistaina New Yorkissa oman lukulaitteensa, Nookin.

Maailmalla Kindle on ehkä tunnetuin ja suosituin sähköisten kirjojen lukulaite. Laitetta on saatavilla yli 100 maassa. Nookilla on kuitenkin puolellaan etuja, jotka tekevät siitä Kindlelle varteenotettavan haastajan. Molemmat laitteet maksavat Yhdysvalloissa suurin piirtein saman verran, 259 dollaria eli hieman alle 200 euroa. Nook tulee markkinoille marraskuun lopulla, sopivasti ennen joulua.

Sähköisiä lukulaitteita on ollut Yhdysvalloissa jo vuosia. Suomeen ne ovat vasta saapumassa. Laitetta haikailevat voivat jo tilata Kindlen Suomeen, muiden valmistajien laitteita saadaan vielä odottaa.

Millainen lukulaite sitten on käytössä? Suomen Kuvalehti testasi Kindlen – lue tulokset täältä. Testissä selvisi, että sähköisten kirjojen lukulaite Kindle 2 on kiinnostava, mutta kaukana täydellisestä.

Viestinnän Keskusliitto ilmoitti syyskuussa, että suomalaiset lehtikustantajat aikovat kehittää oman lukulaitteensa sähköisille lehdille ja kirjoille.Toiveita on siis myös kotimaisen lukulaitteen valmistumisesta tulevaisuudessa.

Lähde Reuters, HS.fi, Suomen Kuvalehti.fi