Päivän kuvat: Wall Streetin valtaajat eivät saa yöpyä puistoissa - liike ei luovuta

mielenosoitukset
Teksti
Netta Vuorinen
Kuva Allison Joyce / AFP / Lehtikuva.

Vallatkaa Wall Street -liikkeeseen kuuluva mielenosoittaja tuijottaa tiukasti poliiseja, jotka ovat tulleet valvomaan, ettei Zuccotti Parkissa nukuta tänä yönä. Poliisit tuijottavat takaisin. Kumpikaan osapuoli ei suostu antamaan periksi, oli kyse sitten tuijotuskilpailusta tai puistoon leiriytymisestä.

Tänä aamuna poliisi hajotti mielenosoittajien leirin newyorkilaisesta puistosta. Sadat Yhdysvalloissa toteutuvaa epätasa-arvoa vastustavat mielenosoittajat ovat nukkuneet teltoissa parin kuukauden ajan. Tänään poliisi on jopa estänyt protestoijia tuomasta huopia puiston alueelle, ettei yöpyminen enää onnistu.

Mielenosoittajat vaikuttavatkin nyt olevan uuden vaiheen alussa: heidän valtaamismahdollisuutensa ovat varsin rajalliset yöpymiskiellon vuoksi. Osa protestoijista on käynyt nukkumassa jossain muualla, kuten lähikirkossa, ja palannut sen jälkeen takaisin puistoon. Liike ei ole lannistunut kiellosta, vaan pyrkii kiertämään sen.

Samankaltaisia kieltoja on asetettu myös Oaklandissa ja Berkeleyssä, missä mielenosoittajat ovat myös majailleet puistoissa viikkokaupalla.

Osa mielenosoittajista käy nukkumassa esimerkiksi Judsonin kirkossa New Yorkissa ja palaa sitten Zuccotti-puistoon. Kuva Allison Joyce / AFP / Lehtikuva.

”Tämä tekee meistä vahvempia. Aiomme ryhmittyä uudelleen”, sanoi liikkeen jäsen Pete Dutro ABC Newsille.

Dutron mukaan liikkeen saama häätö saa muut ryhmät tukemaan Vallatkaa Wall Streetiä, joka kosiskelee nyt erilaisia ammattiyhdistyksiä ja uskonnollisia yhteisöjä.

”Aiomme pyrkiä yhteistyöhön erilaisten uskonyhteisöjen kanssa”, Dutro sanoi. ”Tukenamme on jo monta kirkonmiestä.”

Lähde ABC News