Päivän kuvat: Venäjän luotain eksyi, republikaanien Herman Cain ei lannistu ahdistelukohusta

avaruus
Teksti
Netta Vuorinen
Kuva AFP / Lehtikuva.

Sinne meni, mutta ei pitkälle. Venäjä laukaisi varhain aamuyön tunteina miehittämättömän avaruusluotaimen, jonka tarkoituksena oli hakea pintanäyte Marsin Phobos-kuusta.

Baikonurin avaruuskeskuksesta matkaan lähteneen luotaimen moottori ei kuitenkaan käynnistynyt. Nyt luotain on väärällä kiertoradalla. Venäjän avaruushallinnon teknikoilla on kolme päivää aikaa yrittää korjata sen moottori, ennen kuin luotaimen akut tyhjenevät.

Viimeksi Venäjän avaruushallinnolla oli vastaavanlaisia ongelmia syyskuussa. Silloin ruokaa ja tarvikkeita Kansainväliselle ISS-avaruusasemalle kuljettanut rahtialus rikkoutui, koska ei onnistunut irrottautumaan sitä kuljettaneesta Sojuz-U -kantoraketista.

Sharon Bialek tiedotustilaisuudessa 7. marraskuuta. Kuva Spencer Platt / AFP / Lehtikuva.

Republikaanien presidenttiehdokkuutta Yhdysvalloissa havitteleva Herman Cain julisti tiistaina, ettei aio luovuttaa huolimatta useista seksuaalista häirintää koskevista väitteistä.

”Näin ei tule käymään”, Cain totesi tiistaina tiedotustilaisuudessa sen jälkeen, kun järjestyksessä neljäs nainen syytti häntä seksuaalisesta häirinnästä.

Cain on toistuvasti kieltänyt koskaan käyttäytyneensä sopimattomasti ja todennut, ettei väitettyä häirintää ole yksinkertaisesti koskaan tapahtunut. Hän on myös ilmoittanut olevansa halukas valheenpaljastustestiin, jos hänellä on siihen tarpeeksi hyvä syy.

Alkuviikosta julkisuuteen astunut Sharon Bialek on ensimmäinen nainen, joka on esittänyt syytöksensä omalla nimellään ja kasvoillaan. Hänen kertomansa mukaan Cain olisi laittanyt kätensä Bialekin hameen alle ja työntänyt tämän pään kohti haarojaan illalliskutsujen jälkeen vuonna 1997.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Herman Cain puhui tiedotustilaisuudessa 8. marraskuuta Scottsdalessa Arizonassa. Kuva Eric Thayer / AFP / Lehtikuva.
Kuva Said Khatib / AFP / Lehtikuva.

Palestiinalainen mies osoittaa kohti kuoppaa, joka syntyi israelilaisten ilmaiskusta Khan Younisissa Gazassa. Israelin mukaan se tähtäsi kohteeseen, jota käytettiin terroristien toimintaan vastineeksi gazalaismilitanttien eteläisessä Israelissa tekemästä raketti-iskusta.

Viime perjantaina Israelin laivasto esti jälleen kerran kahden avustuslaivan pääsyn Gazan alueelle. Alukset yrittivät murtautua merisaarron läpi, mutta sotilaat nousivat aluksiin, jotka eivät muuttaneet kurssiaan.

Lähteet: CNN, BusinessWeek, AFP