Päivän kuvat: Sureva Belgia ja väkisin kaljuksi ajellut punkkarit

Belgia
Teksti
Netta Vuorinen
Liège, 13. joulukuuta. Poliisi tutkii hyökkääjäksi epäiltyä vainajaa. Kuva Michel Krakowski / AFP / Lehtikuva.


Liègessä eilen tapahtunut verilöyly hiljensi belgialaiset tänään. Kaupungissa järjestettiin puoliltapäivin hiljainen hetki hyökkäyksen uhrien muistolla.

Kolmekymmentäkolmevuotias Nordine Amrani heitti kranaatteja ja ampui Kalašnikov-kiväärillä kaupungin keskustassa oikeustalon edustalla ja linja-autopysäkillä.

Sadat ihmiset kokoontuivat Liegen keskustan bussiasemalle puolenpäivän jälkeen viettämään hiljaista hetkeä tiistain ampuma- ja kranaattihyökkäyksessä kuolleiden muistoksi 14. joulukuuta 2011. Tuomas Savonen / Lehtikuva.

Hyökkäyksessä menehtyi neljä ihmistä, ja loukkaantuneita on yli 120. Hyökkääjä kuoli iskussa, mutta viranomaiset eivät vielä tiedä varmasti, oliko kyseessä vahinko vai itsemurha.

Tänään Nordine Amranin kannabiksen kasvattamiseen käyttämästä vajasta löytyi vielä yksi kuollut, 45-vuotias nainen.

Iskun motiivista ei toistaiseksi ole tietoa. Terrori-iskuna hyökkäystä ei pidetä. Nordine Amrani oli poliisin vanha tuttu, joka oli saanut tuomion muun muassa aseiden hallussapidosta ja kannabiksen kasvattamisesta.

Indonesian poliisi on pidättänyt yli 60 punkkaria, joiden katsottiin tahraavan maan maineen. Kuva Chaideer Mahyuddin / AFP / Lehtikuva.

Kymmeniä nuoria on pidätetty Indonesiassa rauhan häirinnän ja punkkariuden vuoksi Acehissa. He käyvät parhaillaan läpi ”oikaisevaa uudelleenkoulutusta”.

Useimmat pidätetyt otettiin kiinni lauantaina konserttiyleisön joukosta. Paikalliset asukkaat olivat valittaneet punkkareiden käytöksestä. Jotkut väittivät näiden pyytäneen paikallisilta rahaa.

Kuva Chaideer Mahyuddin / AFP / Lehtikuva.

Ihmisoikeusjärjestöt ilmaisivat huolensa nuorten puolesta, kun julkisuudessa nähtiin kuvia nuorten miesten irokeesien parturoinnista.

Acehin poliisin mukaan nuoria ei vahingoiteta vaan heitä yritetään suojella.

Kuva Antti-Aimo Koivisto / Lehtikuva.

Vihtiläinen Nora Peltola kruunattiin Lucia-neidoksi 13. joulukuuta. Lucia-neidon johtama kulkue matkasi Tuomiokirkolta läpi Helsingin tuomaan valoa pimeyteen.

Lähteet: BBC News, CNN