Päivän kuvat: Marssivia intiaaneja, häädettyjä kiertolaisia ja kotiin palaava sotilas

Bolivia
Teksti
Netta Vuorinen
Kuva Aizar Raldes / AFP / Lehtikuva.

Noin parituhatta Bolivian intiaania lähestyi keskiviikkona La Pazia, jota kohti he ovat marssineet jo viikkoja. Huomiotaherättävän kulkueen tarkoituksena on estää tien rakentaminen Amazonin suojelualueen läpi. He aikovat perillepäästyään vedota presidentti Evo Moralesiin.

Intiaanit lähtivät matkaan Trinidadista syyskuun puolessa välissä ja ovat kävelleet noiin 600 kilometriä. Matka ei ole sujunut ongelmitta: rankkasateet, kylmyys, vuoristoinen maasto ja poliisivoimien julmuus ovat häirinneet marssia.

Aiemmin lokakuussa presidentti Evo Morales suostui lykkäämään tien rakennustöiden aloittamista. Intiaanit pyrkivät kuitenkin koko hankkeen torppaamiseen – ainakin suojelualueen osalta.

Kuva Jack Guez / AFP / Lehtikuva.

Tuhannet israelilaiset heiluttivat lippuja ja hurrasivat Mitzpe Hilan kaupungissa, kun viisi vuotta vankeudessa ollut Gilad Shalit palasi vihdoin kotiin 18. lokakuuta.

Kuva Menahem Kahana / AFP / Lehtikuva.

Gilad Shalit oli vapautuessaan laiha ja kalpea, mutta lääkärien mukaan hän toipunee kokemastaan sekä fyysisesti että henkisesti.

Kuva Leon Neal / AFP / Lehtikuva.

Mellakkapoliisi alkoi tänä aamuna tyhjentää irlantilaisten kiertolaisten leiriä Essexissä. Dale Farm -leirissä asuu yli kahdeksankymmentä perhettä. Kiertolaiset omistavat alueen, mutta rakennuslupaa heillä ei kuitenkaan ole. Asiasta on taisteltu oikeudessa kymmenen vuotta. Maanantaina brittiläinen hovioikeus päätti, että kiertolaiset voi häätää.

Häätäminen ei ole sujunut rauhanomaisesti. Poliiseja on heitelty tiilillä ja ainakin yksi asuntovaunu sytytetty palamaan.