Päivän kuvat: Maailman lyhyin mies -ehdokas ja juhlat väliin jättävä Dalai-lama

Afganistan
Teksti
Netta Vuorinen
Kuva Niranjan Shrestha / AP Photo / Lehtikuva.

Nepalilaisella Chandra Bahadur Dangilla on viikonloppuna mahdollisuus päästä Guinnessin ennätysten kirjaan. 72-vuotias Dangi pyrkii nappaamaan maailman lyhyimmän miehen tittelin filippiiniläiseltä Junrey Balawingilta, joka on 60 senttiä pitkä. Hakuteokseen päätyviä ennätyksiä tilastoivat viranomaiset tulevat viikonlopuksi Katmanduun mittaamaan Dangin, joka väittää olevansa vain 56 senttimetrin mittainen.

Kuva Ahmad Jamshid / AP Photo / Lehtikuva.

Kabulissa osoitettiin keskiviikkona mieltä Yhdysvaltoja vastaan jo toista päivää. Protesti alkoi, kun kävi ilmi, että Bagramin amerikkalaisessa lentotukikohdassa oli poltettu Koraaneja. Mielenosoittajat ovat polttaneet autoja ja renkaita sekä ryöstelleet kauppoja. Useita ihmisiä on loukkaantunut mielenosoituksissa, ja ainakin viisi on saanut surmansa.

Kuva Ashwini Bhatia / AP Photo / Lehtikuva.

Tiibetin hengellinen johtaja Dalai-lama johti rukousta Tsuglakhangin temppelissä Intian Dharmsalassa. Keskiviikkona Tiibetissä vietetään uuden vuoden ensimmäistä päivää. Maanpaossa Intiassa oleva hallitus on kuitenkin kehottanut kansalaisia jättämään juhlimisen vähemmälle ja keskittymään sen sijaan rukoilemaan Kiinan johdon alaisuudessa elävien puolesta.

Kuva Martti Kainulainen / Lehtikuva.

Ensimmäisiä kevään merkkejä? Pieni talitiainen kävi tutustumassa linnunpönttöön eduskuntatalon edustalla auringonpaisteessa Helsingissä keskiviikkona 22. helmikuuta 2012.