Päivän kuvat: Kova pakkaskeli vaivaa Eurooppaa - myös Suomessa kylmää

Bulgaria
Teksti
Netta Vuorinen
Pitkän lauhan kauden jälkeen kylmä sää on saapunut Eurooppaan. Auringonnousu Saksan Dresdenissä 31. tammikuuta. Norbert Millauer / AP / Lehtikuva.

Tällä viikolla Suomessa vallitsee kohtalaisen kipakka pakkassää. Kuusamossa mitattiin tänä aamuna talven toistaiseksi kovin pakkaslukema, 35,9 miinusastetta.

Ilmatieteen laitos varoittaa kireän pakkasen mahdollisuudesta maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa. Pakkanen voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Kylmyys on koitunut monen ihmisen kohtaloksi itäisessä Euroopassa viime päivinä. Ukrainassa pakkaskelin vuoksi on kuollut jo 30 ihmistä, joista suurin osa oli kadulle menehtyneitä kodittomia. Kylmyyteen on menehtynyt ihmisiä myös Puolassa, Bulgariassa, Liettuassa, Serbiassa ja Tšekissä.

Mies ulkoiluttaa koiraansa Nerisjoen rannalla Liettuan Vilnassa, missä pakkasta oli aamulla 23 astetta. Kuva Mindaugas Kulbis / AP / Lehtikuva.
Nainen katsoo ulos raitiovaunun jäisestä ikkunasta Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa 31. tammikuuta. Kuva Dimitar Dilkoff / AFP / Lehtikuva.
Nainen rukoilee Kiovassa, Ukrainassa tiistaina 31. tammikuuta. Kuva Efrem Lukatsky / AP / Lehtikuva.