Päivän kuvat: Italiassakin isoja katumielenosoituksia - Berlusconi viittasi kintaalla

mielenosoitukset
Teksti
Netta Vuorinen
Italian pääministeri Silvio Berlusconia vastustavat osoittivat mieltään lauantaina Roomassa. Kuva Andreas Solaro / AFP / Lehtikuva.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi sanoi maanantaina, ettei hänellä ole mitään aikeita astua sivuun virastaan. Samalla hän viittasi kintaalla viikonloppuiselle mielenosoitukselle, jonka osallistujat olivat suurimmaksi osaksi naisia.

Sadat tuhannet naiset ottivat osaa mielenilmauksiin, joissa paheksuttiin 74-vuotiaan pääministerin toistuvia seksiskandaaleja – viimeisimpänä epäiltyä seksin ostamista alaikäiseltä prostituoidulta.

Mielenosoittajien joukko Roomassa 13. helmikuuta. Kuva Andreas Solaro / AFP / Lehtikuva.

Berlusconin mielestä mielenosoitukset olivat hänen poliittisten vastustajiensa tekosia. Hän myös kielsi suhtautuvansa epäkunnioittavasti naisiin.

”Kaikki naiset, joilla on ollut mahdollisuus tutustua minuun, tietävät kuinka paljon heitä arvostan. Olen aina käyttäytynyt kunnioittavasti naisia kohtaan, oli kyse sitten yritys- tai hallitusmaailmasta”, hän sanoi. ”Olen aina pyrkinyt käyttäytymään niin, että jokainen nainen tuntee olonsa erityiseksi.”

Berlusconi poistui viimeviikkoisesta pressitilaisuudesta hymyssä suin. Kuva Alberto Pizzoli / AFP / Lehtikuva.

Syyttäjä on vaatinut Berlusconia tilille syytöksistä, joiden mukaan hän olisi ostanut seksiä alle 18-vuotiaalta tytöltä. Lisäksi Berlusconin epäillään painostaneen viranomaisia vapauttamaan samaisen tytön, kun tämä oli pidätettynä varkausepäilyn vuoksi.

Berlusconi saattaa joutua vastaamaan syytteisiin oikeuden edessä. Päätöstä odotetaan julkistettavaksi tällä viikolla.

Pääministeri Berlusconi ei ole koskaan piilotellut mieltymystään nuorten naisten seuraan. Hän on kuitenkin kieltänyt jyrkästi sortuneensa laittomuuksiin.

Lähde The Press Association