Päivän kuva: Silvio Berlusconi palasi sorvin ääreen

mellakat
Teksti
Netta Vuorinen
Silvio Berlurconi palasi julkisuuteen pidettyään hiljaiseloa viimekuisen pahoinpitelyn takia. Kuva Alessandra Tarantino / AP / Lehtikuva (11.1.2010)

Silvio Berlusconi palasi töihin maanantaina, kuukausi kokemansa pahoinpitelyn jälkeen.

Italian 73-vuotias pääministeri julkisti ensi töikseen tuoreen lupauksen leikata veroja juuri ennen maaliskuun aluevaaleja. Sen jälkeen Berlusconi ottanee osaa maassa vellovaan debattiin, jonka Etelä-Italiassa riehuvat rotumellakat ovat aiheuttaneet.

Berlusconi on esiintynyt julkisuudessa vain kerran sen jälkeen, kun mielenterveysongelmista kärsivä mies pahoinpiteli häntä Milanossa. Pääministeri vieraili tuolloin ostoskeskuksessa joulun alla tervehtimässä tukijoitaan.

Pääministeri kertoi La Repubblica -lehdelle, että hänen kasvoissaan näkyy yhä arpi. Lääkäreiden mukaan jäljen pitäisi kuitenkin haalistua kokonaan pois. Berlusconi menetti kahakassa myös hampaan.

Pääministerin pahoinpitely jäi italialaisten mieleen vain hetkeksi, sillä viime viikolla eteläisessä Rosarnon kaupungissa puhkesi yhteenottoja rasismin vastaisessa mielenosoituksessa.

Tuolloin paikallinen nuoriso hyökkäsi alueella asuvien maahanmuuttajien kimppuun. Tilanne on tulenarka, ja viikonlopun aikana Rosarnon alueelta evakuoitiin ainakin 300 maahanmuuttajaa.

Lähde Financial Times

Aiheesta lisää
Berlusconi parka (Suomenkuvalehti.fi 14.12.2009)
Lähikuvassa Silvio Berlusconi, vaarallinen pelle (Suomenkuvalehti.fi 24.9.2009)