Päivän kuva: Metsästäjä surmasi emon ja pelasti Maxwellin kohdusta

Alaska
Teksti
Netta Vuorinen
Hylkeestä tuli orpo tahtomattaan, kun metsästäjä surmasi sen emon. Maxwell kuitenkin pelastui kohdusta ja elelee nyt Anchoragessa SeaLife-keskuksessa. Kuva AP / Lehtikuva

Joskus myös villieläinten maailmassa on onnellisia loppuja, vaikka ihminen sekaantuisikin asiaan. Alaskassa sijaitseva SeaLife-keskus on ottanut hoiviinsa hyljevauvan, joka pelastettiin erikoisissa oloissa.

Nimettömäksi jäänyt metsästäjä pyydysti hylkeen pääsiäissunnuntaina Beringinmerellä. Vasta surmattuaan eläimen tämä tajusi, että hylkeestä olisi piakkoin tullut äiti. Onneton tilanne sai kuitenkin käänteen parempaan, kun metsästäjä auttoi hyljevauvan maailmaan.

Metsästäjän tytär soitti Sewardissa sijaitsevan SeaLife-keskuksen hätänumeroon. Pian vastasyntynyt kuutti oli lennätetty Anchorageen ja sieltä SeaLifeen.

Pelastuskeskuksesta kerrotaan, että Maxwelliksi nimetty hylkeenpoikanen voimistunut ruoan ja hoidon avulla, mutta sen tila on siitä huolimatta kriittinen.

“Maxwell oli melkein täysiaikainen syntyessään, ja kaikki vaikuttaa kohtuullisen normaalilta”, kertoo Pam Tuomi, keskuksen eläinlääkäri. “Kuutit, jotka eivät saa tarvittavia vasta-aineita äidinmaidosta, ovat kuitenkin hyvin alttiita infektioille. Siksi Maxwellia pidetään toistaiseksi karanteenissa, ja sen tilaa seurataan tarkasti seuraavan parin viikon ajan.”

Voittoa tavoittelematon SeaLife-keskus on Alaskan ainoa vakiintunut laitos, joka on saanut luvan ottaa hoiviinsa rantaan ajautuneita tai muuten pulaan joutuneita merieläimiä kuntoutukseen.

SeaLifen työntekijät valitsevat vuosittain teeman, jonka mukaan hoidokit nimetään. Tänä vuonna nimet liittyvät kofeiiniin – Maxwell on paitsi hylje, myös Kraft Foods-yrityksen kahvimerkki.

“Toivomme, että onnistumme antamaan Maxwellin toisen tilaisuuden elää normaalia hylkeen elämää”, sanoo SeaLife-keskuksen työntekijä Brett Long.

Lähde AP