Koomikot kutsuvat maltilliset marssille Yhdysvalloissa

mielenosoitukset
Teksti
Jussi Soini
Teekutsuliike
Teekutsuliikkeen kyltti Iowassa rinnastaa Hitlerin, Obaman ja Leninin. Kuva Deb Nicklay / AP / Lehtikuva.

Yhdysvalloissa paljon näkyvyyttä saavat poliittisten kantojen ääripäät. Nyt demokraattien ja Barack Obaman hallintokaudella ahkerimmin mieltään osoittavat radikaaleimmat oikeistolaiset, joiden mielestä presidentti on muslimi ja hän yrittää terveydenhuoltouudistuksellaan tehdä maasta uutta Neuvostoliittoa.

George W. Bushin aikana äärivasemmistolaiset taas huutelivat, kuinka 9/11-iskut olivat vain salaliitto Lähi-idän öljyvarojen vuoksi.

Nyt liikkeelle yritetään saada ne ”järkevät” amerikkalaiset.

Koomikot Jon Stewart ja Stephen Colbert järjestävät lauantaina 30. lokakuuta Washingtonissa kokoontumisen, jonka tarkoituksena on kerätä yhteen se maltillinen enemmistö.

Nyt järjestettävä Rally To Restore Sanity eli Kokoontuminen järjen palauttamiseksi yrittää saada yhteen sen amerikkalaisen enemmistön, jolla ei normaalisti ole aikaa heilutella mielenosoituskylttejään kaduilla.

Poliittisten televisiosatiirien The Daily Shown ja The Colbert Reportin juontajien järjestämä tapahtuma on vastaus konservatiivisen uutiskanava Fox Newsin Glenn Beckin Kunnian palauttaminen mielenosoitukselle. Elokuussa järjestetyssä kokoontumisessa vastustettiin Obaman hallituksen aikaansaamia muutoksia.

Kokoontumisen tarkoituksen kiteyttää Stewartin ohjelmassaan näyttämä esimerkkikyltti: ”Olen eri mieltä kanssasi, mutta olen aika varma, että et ole Hitler.” Katso video aiheesta.