Kaksi junaa törmäsi Pakistanissa: 12 kuoli, kymmeniä loukkaantui

Intia
Teksti
Hanna Hihnala
Junaturmassa loukkaantuneita autetaan pois rikkoutuneesta vaunusta. Kuva Shakil Adil / AP / Lehtikuva

Matkustajajuna ja rahtijuna törmäsivät tiistaina Pakistanin suurimmassa kaupungissa Karachissa. Viranomaisten mukaan ainakin 12 ihmistä on kuollut ja yli 30 on loukkaantunut.

”Tähän mennessä olemme löytäneet 12 matkustajan ruumit, pelastaneet 38 loukkaantunutta ja lähettäneet heidät sairaaloihin”, kertoi poliisiviranomainen Muzaffar Shaikh uutistoimisto AFP:lle.

Eilen Pakistania koetteli tuhoisa pommi-isku, tänään junaturma. Junien törmäys ei Karachin poliisin mukaan ole sabotaasin seurausta. Törmäyksen syyksi epäillään sen sijaan virhettä.

Onnettomuus saattoi aiheutua siitä, että matkustajajuna ei noudattanut pysähtymismerkkiä ja törmäsi siitä syystä pysähtyneeseen rahtijunaan Karachin lähiössä, sanoi junarataviranomainen Aftab Memon AFP:lle.

Inhimillisen virheen epäiltiin olleen syynä myös muutama viikko sitten Intian junaonnettomuudessa, joka oli Pakistanin turman tavoin kahden junan yhteentörmäys.

Näissä parin viikon sisällä sattuneissa onnettomuuksissa kuolleiden lukumäärä ei ole yltänyt niin huimiin lukuihin kuin mitä esimerkiksi Pakistanin muutamissa aiemmissa junaturmissa on nähty. Vuonna 2005 kolme junaa törmäsi ja 150 ihmistä kuoli. Vuoden 1990 junaturma vaati puolestaan 350 henkeä.

Pakistanin junarataverkosto on vanhanaikainen ja onnettomuudet ovat yleisiä.

Lähde AP, AFP, CNN