Harvinaisia tapauksia lotossa Britanniassa, Bulgariassa ja Suomessa

arvonnat
Teksti
Jukka Ukkola
Kuva Matti Björkman / Lehtikuva.

Maailmankirjat ovat ehkä sekaisin, mutta maailmannumerot näyttävät järjestyvän – ainakin lotto- ja jokerinumerot. Hämmästyttäviä ”yhteensattumia” on tapahtunut sekä Suomessa että Britanniassa ja Bulgariassa.

Britanniassa sikäläinen ”mentaalitaikuri” Derren Brown onnistui tavalla tai toisella ennustamaan täsmälleen oikeat lottonumerot ennen niiden arpomista keskiviikkona suorassa lähetyksessä.

Taikuri itse sanoo onnistuneensa pyytämällä 24 ihmistä lottoamaan omat numeronsa ja ottamalla sitten keskiarvot kaikista. Kuten arvata saattaa, selitys ei ole vakuuttanut asiantuntijoita, mutta ainakin nettiyhteisössä käydään vilkasta keskustelua ja etsitään järkevämpiä (?) ratkaisuja.

Bulgariasta kuuluu melkein yhtä kummia: siellä koneesta putoili kahdesti peräkkäin (6.9. ja 10.9.) täsmälleen sama oikea lottorivi 4, 15, 23, 24, 35 ja 42. Vielä 13.9. tuli kolme samaa numeroa. Ensimmäisellä kerralla voittajia ei ollut yhtään, toisella kerralla 18, joten voitto-osuus jäi surkeaksi.

Paikallisen matemaatikon mukaan kahden peräkkäisen lottorivin mahdollisuus on yksi 4,2 miljoonasta, ja sehän on pikkuluku lottolaskennassa.

Vastaava suomalaiskokemus on puolentoista vuoden takaa, maaliskuulta 2008. Silloin rakas jokerikoneemme osasi arpoa kahtena peräkkäisenä lauantaina (1. ja 8.3., kierrokset 9 ja 10), lähes identtiset numerosarjat: 7051803 ja 7051903. Täysosumaa ei löytynyt kummallakaan kerralla, ehkä siksi, että yksi numero sentään muuttui.

Lopuksi vielä viikon lottovihje: älkää käyttäkö näitä numeroita, sillä ne tulivat jo viime viikolla, ja ovat varmasti kymmenissä kupongeissa: 1, 9, 15, 16, 25, 34, 38. Suosikaa sen sijaan numeroa 22, sillä se raukka ei ole päässyt oikeaan lottoriviin eikä edes varanumeroksi yli neljään kuukauteen. Viimeksi se havaittiin kierroksella 20, joka arvottiin toukokuun 16. päivänä.