FBI tutkii Citibankin hakkerointia

Citigroup
Teksti
Netta Vuorinen
Konstaapeli vartioi Citigroup Centeriä New Yorkissa. Kuva JENNIFER SZYMASZEK / AP / Lehtikuva


FBI tutkii rahoitusyritys Citigroupiin kohdistunutta hakkerointirikosta, joka on johtanut kymmenien miljoonien dollarien varkauteen.

The Wall Street Journal -lehti raportoi tiistaina, että hakkereilla on jonkinlainen kontakti venäläiseen internetliigaan. Myös kahteen muuhun tietokonejärjestelmään on hyökätty. Toinen järjestelmistä on yhteydessä Yhdysvaltain hallituksen virastoihin.

Citigroup on kieltänyt lehden väitteet.

”Järjestelmämme eivät ole pettäneet, eivätkä yhtiö tai sen asiakkaat ole kohdanneet minkäänlaisia menetyksiä. Kaikki väitteet FBI:n Citigroupin hakkerointiin liittyvistä tutkimuksista ovat valhetta”, sanoi Citigroupin turvallisuuspalveluiden johtaja Joe Petro.

The Wall Street Journalin mukaan Citigroupin tytäryhtiö Citibankiin kohdistunut hakkerointi havaittiin kesällä, vaikka hyökkäys on saattanut tapahtua jo vuotta aiemmin. FBI, Kansallinen turvallisuusvirasto ja Citigroup tekivät tuolloin yhteistyötä tutkiakseen tapahtunutta.

Verkkorikoksista on viime vuosina huolestuttu yhä enemmän. Presidentti BarackObama on kutsunut ongelmaa ”yhdeksi vakavimmista taloudellisista ja kansallisista turvallisuushaasteista”.

Presidentin odotetaan tänään julkistavan Howard A. Schmidtin nimittämisen Yhdysvaltain hallituksen turvallisuuskoordinaattoriksi. Schmidt on aiemmin toiminut samassa tehtävässä muun muassa eBaylla ja Microsoftilla.

Lähde AP